Stamppot is hartverwarmende dagelijkse kost. Past helemaal in deze tijd van het jaar wanneer de dagen weer korter worden en de temperaturen dalen. Altijd simpelweg lekker. Van boerenkoolstamppot, stamppot rauwe andijvie tot hete bliksem en hutspot. Allemaal echt lekker Hollands.
Natuurlijk altijd met een bijpassend wijnadvies (zie het recept). Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel.
MAANDAG
Op Meatless Monday eten we stamppot rauwe andijvie. Niet met gehakt, maar met kerstomaat en geitenkaas. Lekker licht. In 30 minuten op tafel.
DINSDAG
Op dinsdag koken we een Oud-Hollandse klassieker:hete bliksem met een gemarineerd speklapje. Gemaakt van twee soorten appels en aardappels. Heel makkelijk om te maken en overheerlijk.
WOENSDAG
Woensdag, gehaktdag. We kiezen voor een spitskoolstamppot met kerriegehaktballetjes. Budgetproof en anders dan anders.
DONDERDAG
Hutspot, nog zo’n echte Hollandse klassieker. Alleen vandaag houden we hem wat cleaner. Niet met worst, maar met vis. Hoe bijzonder is dat! Proberen dus…
VRIJDAG
Boerenkool met worst: de grote stamppot-favoriet van mijn echtgenoot! Niet alleen rookworst erbij, maar ook spekjes en verse worst. En niet te vergeten; een ruime schep piccalilly. Ik krijg er zin in!
KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!
Nog meer stoere stamppot nodig? Hier vind je er nog vijf.
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
GRATIS E-BOOK
Welke wijn past bij welk gerecht?
Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?
- Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
- Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen