Delipuur bij Beyerick

De smaak van mijn herinnering

Uitnodiging voor een truffellunch van Il Mondo del Tartufo in de mailbox! Oh la,la  wat een feest. Truffels behoren tot een van mijn (decadente) favoriete ingrediënten. Daar ben ik jaren geleden verliefd op geworden tijdens een persreis door Italië. Geheel onwetend in die tijd; ik kreeg een bord witte pasta waar iets wits overheen geschaafd werd. Geen idee wat het was, maar die geur en die smaak… Sindsdien staat dit in mijn geheugen gegrifd. Die smaak van mijn herinnering, daar ga je voor. Dus snel op weg naar restaurant Beyerick in Zeist.

Uitgangspunt voor deze prestigieuze lunch is de launch/aftrap/lancering  van de truffelwebshop Delipuur.

Truffel ambassadeur Raimond Zuure
Truffel ambassadeur Raimond Zuure

Eigenaar en truffelprins Raimond Zuure wil hiermee verse truffel en natuurlijke truffelproducten beschikbaar maken voor de consument. “Ik zie het als mijn persoonlijke missie om andere truffelliefhebbers in contact te brengen met eerlijke en pure producten”, vertelt Raimond enthousiast. Hij is dan ook dag en nacht bezig om samen met zijn Italiaanse partner Antonio Lugano de echte truffel weer op de kaart te zetten, al 13 jaar lang.

Via zijn website Delipuur kun je nu o.a. verse zwarte wintertruffel kopen, al vanaf 20 gram. Maar ook kleine potjes truffelboter en truffelhoning; allemaal gearomatiseerd met natuurlijke extracten. En dat is heel bijzonder.

Restaurant Beyerick kookt

Restaurant Beyerick in Zeist
Restaurant Beyerick in Zeist

Dus die mooie truffels moeten natuurlijk worden geproefd. Dat gebeurt in het kleine huiskamerrestaurant Beyerick in Zeist. Sinds oktober 2016 wordt deze culinaire pleisterplaats gerund door het jonge echtpaar Marcel en Rosalie Heinzberger, twee gepassioneerde foodies. Marcel is een begenadigd kok en staat bekend als het meest aanstormende talent waar men niet omheen kan. Hij won onlangs de Saisonnier persprijs 2016. Zijn partner Rosalie doet de ‘voorkant’, heeft een neus voor mooie wijnen en ontvangt elke gast met warme charme en innemende vrolijkheid. Je voelt je meteen thuis.

Het truffelmenu

Na een inleidend woordje van Raimond en Marcel kunnen we aan tafel. De volgende creatieve gerechtjes passeren de revue om de truffel eer aan te doen.

Bloemkool/hazelnoot/vers geschaafde Bianchetti truffel

Het is een heel bijzonder en creatief gerechtje, geserveerd in een petrischaaltje. Smeuïge bloemkool met een knapperig caramellaagje, een zogenaamde crème brûlée van bloemkool. Op het dekseltje een aantrekkelijk groentetuintje, kerriemayonaise, hazelnoot met wat truffel. Erbij: een glas Pinot Gris uit de Elzas van Gustave Lorentz. Mooi gerecht, mooie verfijnde wijn. Persoonlijk vind ik de wijn zonder het gerecht verfijnder. Door het gerecht verliest hij wat aan complexiteit.

Crème brûlée van bloemkool
Crème brûlée van bloemkool

Snoekbaars op desem gebakken/risotto/truffelboter

Romige, bijna melkachtige risotto met een zweem van truffel. Erbovenop perfect gegaarde snoekbaars met wat sherryschuim. Het dunne plakje desembrood brengt spanning in het gerecht. Erbij: Soave Superiore uit Noord-Italië van het huis Tenuta Sant’Antonio. Prachtig rijke soave. Vooral in de neus rijpe perzik en mineraliteit. Sappig en rond in de mond. Past uitstekend bij de romige risotto.

Truffelrisotto met snoekbaars en sherryschuim
Truffelrisotto met snoekbaars en sherryschuim

 

Krokante kalfssukade/hete bliksem/madeirajus/vers geschaafde zwarte wintertruffel

Mooie malse kalfssukade met een krokant korstje. Vooral de madeirajus zorgt voor spanning en een klein nootachtig zoetje. De truffel lift het geheel naar een hoger niveau. Erbij: rode MenetouSalon Rouge uit de Loire. Gemaakt van de pinot noir. Past uitstekend bij dit gerecht door zijn frisse zuren, kruidigheid en aardse tonen. Eyeopener.

Kalfssukade met hete bliksem en madeirajus
Kalfssukade met hete bliksem en madeirajus

Al met al een zeer geslaagde lunch! Bijzonder door de prachtige truffels en de toewijding van het echtpaar Heinzberger.

Een restaurant dat de moeite waard is om te ontdekken. Er is geen kaart, want ze werken met een dagvers menu (1 tot 9 gangen). En dat kan ook niet anders, want Marcel doet alles in z’n eentje. Met veel lef, liefde en toewijding. En dat proef je!

 

Met dank aan

Corina van Manen van Food Love Stories voor de organisatie en foto’s

Bart Jurgens van Kwast Wijninkopers

Op de hoogte blijven van leuke culinaire hotspots? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *