Maaltijdsoep

Spaanse vissoep met rijst

Kan je niet wachten met koken? Scroll direct naar het recept

Vis met chorizo?! Dacht ik ook, maar heremetijd wat een goed stel is dit. Een hartverwarmende en feestelijke combinatie die het zowel op zomerse als op gure dagen goed doet. Het houdt het midden tussen een rijk gevulde soep en een nattig rijstgerecht. Laat dat laatste je vooral niet afschrikken.’, dat zegt tv-presentatrice Anita Witzier over deze vissoep in haar net verschenen kookboek ‘Zonder Fratsen’.

Portret Anita Witzier Toch hebben wij het recept wat aangepast. Wij vonden het eigenlijk helemaal geen soep meer. En nu is ie helemaal goed. Het is inderdaad een rijk gevulde maaltijdsoep die altijd goed smaakt. Echt een weekendsoep. Zeker nu met die hele slechte weersvoorspelling. Dus laat je lekker verwarmen!!!

Welke wijn bij Spaanse vissoep met rijst?

In de verte smaakt deze soep als een vloeibare paella. Drink hier een kruidige Rosé bij, bijvoorbeeld uit het gebied Navarra of de Franse Tavel. Vol, kruidig en toch verfrissend.

 

Spaanse Vissoep met rijst uit het kookboek van Zonder Fratsen van Anita Witzier.

Spaanse vissoep met rijst

Bereiding: 30 minuten
Totaal: 30 minuten
Deze Spaanse vissoep doet denken aan een paella, maar is eigenlijk een maaltijdsoep. Je kunt de grote gamba's ook vervangen door een zakje gemengde zeevruchten uit de diepvries (AH)
Aantal 6 personen

Ingredienten
 

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui in halve ringen
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 2 tomaten in stukjes
  • 150 gram chorizo in plakjes
  • 3 teentjes knoflook uit de knijper
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder mild
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 4 visbouillontabletten
  • 200 gram risottorijst
  • 1 laurierblaadjes
  • 500 gram visfilet naar keuze in grove stukken
  • 12 grote gamba’s gepeld met staartje
  • zout versgemalen peper
  • citroensap
  • 2 eetlepels platte peterselie fijngehakt

Bereiding
 

  • Snijd alle groenten zoals aangegeven. Verhit olijfolie in een grote soeppan. Fruit op halfhoog vuur alle groenten, chorizo en knoflook ca. 5 minuten. Voeg paprikapoeder toe en bak even mee.
  • Roer erdoor: tomaten met sap, visbouillontabletten, 2 liter water. Breng aan de kook. (Tot zover kun je de soep eventueel voorbereiden.)
  • Voeg dan de risottorijst en laurierblaadjes toe. Laat op laag vuur in ca. 20 minuten de rijst beetgaar koken. Af en toe even doorroeren.
  • Schep de vis en gamba’s erbij. Laat in ca. 5 minuten de vis zachtjes net gaar worden. (Niet teveel roeren anders valt de vis uit elkaar.) Breng op smaak met zout, peper en eventueel wat citroensap. Bestrooi met peterselie. Lekker met stokbrood.

Het kookboek Zonder fratsen

Energiek kookboek van tv-persoonlijkheid Anita Witzier. Presentratrice van programma’s als ‘De Reünie, ‘Anita wordt opgenomen’ en ‘Memories’. Ze werd meerdere malen genomineerd voor de Zilveren TeleVizier-ster, die ze uiteindelijk in 2007 heeft gewonnen. Ze is een gepassioneerde thuiskok die niet gelooft in diëten, wel in elke dag lekker en gezond eten. Zonder je blind te hoeven staren op trends, hypes en superfoods. Haar motto is: ‘Niet te veel van alles, niet meer, niet minder.’

Bestellen kun je hier:

cover Anita Witzier zonder fratsenTitel : Zonder Fratsen
Auteur : Anita Witzier
Uitgever : Uitgeverij Carrera Culinair
ISBN : 978 904 884 6177
Prijs : € 27,50

 

 

Benieuwd naar meer recepten van Anita Witzier? Kijk dan naar haar Eton Mess en de Nacho’s uit de oven.

Eton Mess, aardbeien dessert van Anita Witzier uit haar kookboek Zonder Fratsen
Eton Mess: Meringue met rood fruit en slagroom

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!

Download 'm nu!

Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.

Download 'm direct!

Over Jolande Vos

Eigenaar en auteur ilovefoodwine.nl

Jolande is een echte foodie, en iemand die alles weet over Wijn & Spijs. Of anders gezegd: ‘Welke wijn past bij welk gerecht’? Zij is in feite de sommelier voor thuis. Sinds jaar en dag is zij bezig met de lekkerste recepten, kookboeken, wijnen en de beste restaurants te selecteren. Deze gastronomische info deelt ze hier. Haar website is uitgegroeid van een receptenblog naar een culinair platform. En via de receptenfilter kom je vast iets tegen dat past bij jouw smaak. Heb je vragen? Mail me!

Reacties

  1. Guinan 3 juli 2020 om 17:43 uur

    Klinkt heerlijk, maar ik ben niet zo’n “soepklant”, die zompige massa met rijst klinkt me beter in de oren. Is het voldoende als ik gewoon wat minder water erin doe?

    • Jolande Vos Jolande Vos 3 juli 2020 om 17:59 uur

      Op dit moment is het een goed gevulde soep. Maar wil je deze vissoep dikker met meer rijst, dan kun je het beste de risottorijst verdubbelen, dus van 200 gram naar 400 gram.

  2. Linda Driesen 28 augustus 2021 om 19:44 uur

    Heerlijke soep!

  3. Sylvia Frenken 16 augustus 2022 om 13:51 uur

    Heb de soep al meerdere malen gemaakt. Heb alles verdubbeld alleen de risotto en het water ook niet.
    Iedereen vind ze heerlijk. Bedankt Anita.?

    • Jolande Vos Jolande Vos 16 augustus 2022 om 16:46 uur

      Dank voor je opmerking! En ja, ik ben ook fan van deze soep. Meteen maar snel weer op het menu zetten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept