Weekmenu #30

5x simpele zomerkost

Nog op vakantie of ben je alweer terug? In ieder geval wil je zoveel mogelijk kunnen genieten van de zomer en niet te lang in de keuken staan. Dat kan met dit simpele weekmenu met 5 heel afwisselende gerechten die de zomerzon op tafel brengen.

Natuurlijk altijd met een bijpassend wijnadvies van I Love Food & Wine. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

MAANDAG

We starten de week vegetarisch met deze Turkse courgette-kikkererwtensalade. Komt uit het kookboek Turks Tafelen van Sevtap  Yüce. Staat in 15 minuten op tafel!

Met deze kikkererwten-salade, Kabakli Nohut salatas, als basis zet je in een hand-om-draai een vegetarische maaltijd op tafel. Hoe? Heel gemakkelijk door er blokjes feta aan toe te voegen; zo maak je er een maaltijdsalade van. Eet er nog wat knapperig Turks brood bij en klaar is kees. Dit ecept komt uit het kookboek Turks Tafelen
Turkse salade met courgette en kikkererwten

DINSDAG

Op dinsdag eten we een Aziatische curry met zalm. De inspiratie is afkomstig van Bill Granger, mijn favoriete Australische tv-kok. Een recept dat je absoluut vaker wilt eten.

Aziatische zalmcurry
Aziatische zalmcurry

WOENSDAG

Kip vindt iedereen lekker, toch? Helemaal verleidelijk op deze manier: kingtoast met kip, guacomole en een spiegelei! Zomers smullen noem je dat.

King Toast liggend; toast met avocado en spiegelei
Toast met kip en avocado

DONDERDAG

Op donderdag een Griekse klassieker: garnalen met feta in een tomatensaus (mijn favoriet!). Match made in heaven. Serveer met lekker grof brood om de saus op te deppen.

Gamba's met tomaten en feta
Gamba’s met tomaten en feta

VRIJDAG

Voor het weekend een snel recept uit Italië: bistecca tagliata. Simpeler kan het niet. Staat in 10 minuten op tafel. Bovendien koolhydraatarm.

Bistecca tagliata liggend
Bistecca tagliata

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

 

Weekmenu 27 Zomers SlankMeer zomerse ideeën nodig? Hier vind je er nog vijf mogelijkheden.

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.