Home made

Risotto uit de oven van Yvette van Boven

‘Kookboek van het jaar’ in de categorie Nederlands, is dit jaar gewonnen door Yvette van Boven (stylist en restauranthoudster) met haar boek HOMEMADE. En terecht, want dit prachtig gebonden kookboek. Het is een echt een aanwinst voor je kookboeken-kast: aantrekkelijke fotografie, maakbare receptuur, steeds een persoonlijke inleiding bij elk recept, zelfgemaakt tekeningen met bijschriftjes in haar eigen handschrift en natuurlijk… recepten om van te watertanden. Kijk maar eens naar deze risotto uit de oven! 

Welke wijn bij risotto uit de oven met worst?

Deze risotto uit de oven is daar een goed voorbeeld van. Even snijden, alles aanbakken, door elkaar roeren en de oven doet de rest. Alleen de wijnsuggestie ontbreekt, wij dronken er een frisse Chardonnay bij uit de Limoux (Toques et Cloches), maar de Chardonnay van Ambroise smaakt vast ook perfect. Ook een kruidige rosé zal goed smaken!

Risotto uit de oven met worst en paprika van Yvette van Boven uit Homemade

Risotto uit de oven met worst en paprika

Bereiding: 40 minuten
Totaal: 40 minuten
Risotto met worst van Yvette van Boven. Een recept uit haar kookboek Homemade. Je hoeft niet te roeren, want de oven doet het werk. Mét wijnadvies.
Aantal 4 personen

Ingredienten
 

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 braadworstjes (225 gram)
  • 1 rode paprika in blokjes gesneden
  • 1 groene paprika in blokjes gesneden
  • 1 kleine ui gepeld en fijngehakt
  • 2 tenen knoflook in dunne reepjes
  • 2-3 takjes rozemarijn gehakt
  • Een paar druppels tabasco naar smaak
  • 150 gram arborio risottorijst
  • 150 ml witte wijn
  • 125 ml passato gladde tomatenpulp
  • 250 ml kippenbouillon

Bereiding
 

  • Verhit de olie in een zware braadpan die ook in de oven kan. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd het vel van de worsten open en verkruimel het worstvlees boven de hete olie in de pan. Bak even om.
  • Voeg de paprika, de ui en de knoflook toe. Bestrooi met 2/3 deel van de rozemarijn en druppel ook de tabasco erop. Bak alles al omscheppend gedurende een minuut of vijf uit.
  • Roer dan de rijst erdoor en bak deze nog een minuut mee. Blus af met de wijn, roer vervolgens de passato erdoor en de bouillon. Breng het geheel al roerend aan de kook.
  • Zet de deksel op de pan en zet hem in de oven. Bak de risotto in 18-20 minuten gaar, of tot alle vloeistof is opgenomen. Bestrooi voor het serveren met de achtergehouden rozemarijn. Maak er een kleine salade op basis van rucola bij.

Tijdens het koken heb ik drie kleuren paprika’s gebruikt. En de risotto wordt extra lekker door aan tafel  Parmezaanse kaas en verse basilicum erover te strooien.

Meer recepten van Yvette van Boven?

Er staan heel wat heerlijke recepten van Yvette van Boven op I Love Food & Wine. Kijk ook eens naar haar geroosterde aubergines, whiskeycake of sherperd’s pie. Allemaal even lekker!

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Zorgeloze kerst zonder stress? Dat kan! 🎄

EARLY BIRD ACTIE

Ontdek ons Stressvrije Kerst e-book – jouw ultieme gids voor een ontspannen kerstdiner! Met 5 complete kerstmenu’s, handige werkplannen per dagdeel, wijnsuggesties en slimme tips om kerststress te vermijden.

🎁 Early bird-actie! Bestel vóór 15 november voor slechts €5,99 (daarna €7,50).

Plus: 10% korting op de bijpassende wijnen van kwaliteitsimporteur QV Select! Mis deze kans niet om van jouw kerst een onvergetelijke en ontspannen feestdag te maken.

Bestel 'm direct!