Krachtig verfrissend wit

Grauburgunder Heiner Sauer

Bloemen en kruiden

Weingut Heiner Sauer ligt in de Pfalz in Duitsland, een langgerekte wijnstreek op slechts 25 kilometer van de grens met Frankrijk. Heiner Sauer werkt hier biologisch-dynamisch. De bodem is heel gevarieerd: zware klei, kalk en lichte zandbodems wisselen elkaar af. Gras, veldbloemen en onkruid zorgen samen met de rondfladderende insecten voor een subtiel ecosysteem tussen de wijnranken. In de kelder gaan moderne technieken (vinificatie op roestvrijstaal) hand in hand met traditionele methoden (opvoeding op grote houten foeders). Deze wijn is gemaakt van het druivenras pinot gris, in Duitsland noemen ze dit grauburgunder!

Opwekkend en verfrissend

De wijn is lichtgeel van kleur en heeft een geur van perzik, peer, fris citrusfruit en een lichte kruidigheid. In de mond komt hij direct lekker fris binnen, bijna spriztig. Ook hier peer, perzik en kruidigheid. Hij is licht filmend in de mond maar door de frisse zuren, met name ook in de afdronk, werkt hij opwekkend en verfrissend.

Waarom bij de ‘Curry van bloemkool en kikkererwten‘?

Het frisse en fruitrijke karakter van deze wijn gaat heel goed samen met de exotische kruiden in het gerecht. Evenals de curry is de wijn lekker kruidig en verfrissend.

Wat pas er nog meer lekker bij?

Drink deze wijn ook eens bij een traditionele Zwitserse kaasfondue als frisse tegenhanger van het de ‘zware’ karakter van de warme kaas. Ook heerlijk bij Thaise curry of de broccolisoep met kokosmelk.

 

INTERESSE GEWEKT?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.