Deze Aziatische zalmcurry is lekker snel klaar en supermakkelijk om te maken. Lekker pittig en geschikt voor een kille winteravond. Een heerlijke manier om eens op een andere manier zalm te eten. En voor je het weet voldoe je aan het advies van de gezondheidsraad: eet 1x per week vette vis!
Welke wijn bij Aziatische zalmcurry?
Een goede keus is de Grüner Veltliner van Vinoblesse, die is zowel fris, kruidig met een rond mondgevol. Geeft tegenwicht aan de wat vette zalm. Of kies de Grüner Veltliner van Albert Heijn. Maar een Duitse riesling of de Pinot Blanc van Zellenberg is ook een goede keus.
4 personen | 40 minuten |
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui, fijngesneden
- 1 theelepel gemalen korianderzaad
- 1 theelepel gemalen komijnzaad
- 1 theelepel geelwortel
- ½ theelepel cayennepeper
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 5 limoenblaadjes (toko)
- zeezout
- 250 ml kippenbouillon (tablet)
- 1 theelepel suiker
- sap van 1 limoen
- 750 gram zalmfilet zonder vel
- versgemalen zwarte peper
- verse koriander
- 1/2 ui, in reepjes
Stap 1
Verhit de olijfolie in een grote pan met een stevige, vlakke bodem op halfhoog vuur. Doe de gehakte ui erin en smoor hem af en toe roerend ca. 5 minuten . Voeg toe: koriander, komijn en geelwortel en smoor alles al roerend nog ca. 2 minuten tot de specerijen geuren.
Stap 2
Doe de cayennepeper, tomaten, limoenblaadjes en suiker in de pan en voeg de bouillon toe. Laat de saus onder regelmatig roeren ca. 10 minuten zachtjes koken. Roer het limoensap erdoor en laat nog ca. 1-2 minuten pruttelen.
Stap 3
Snijd de zalm in blokjes van 3×3 cm. Doe ze in de pan en laat ca. 2 minuten garen. Neem de pan van het vuur. Zet hem ca. 5 minuten opzij, zodat de vis nagaart in de saus. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met de koriander en ui. Lekker met basmatirijst.
Lekker met een glas Grüner Veltliner!
Bron: Bill Granger
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Geef een antwoord