Complex wit

8,1 pnt witte Rhône van de gravin

Witte Rhône: ken je dat? In dit Zuid-Franse wijngebied wordt voornamelijk rood gemaakt. Maar de witte versie is ook niet te versmaden. Zeker wanneer hij wordt geïmporteerd door Rhône Value Wines van Marga van Winsen. Voor het eerst proefde ik deze Château De Montfaucon op Perswijn Select en ik was meteen fan. Dus fles meegenomen en voorgezet aan het proefpanel van I Love Food & Wine. Ook daar kwam een hoge score uit de hoge hoed: 8.1 /10 punten. Niet onverdienstelijk, toch?

Wijndomein Château de Montfaucon, een sprookjesachtig kasteel, ligt aan de rechteroever van de Rhône rivier. Op de hoogte van Châteauneuf-du-Pape. Ze bezitten 45 ha wijngaard met wijnstokken van meer dan 90 jaar oud. Eigenaar Rodolphe de Pins (alias Rudi) is een meester in assembleren. Met deze witte Rhône-blend laat hij zien wat hij kan.

Gastronomisch wit

Deze wijn ruikt naar verse abrikozen en licht gebrande amandelen. In de smaak mooie frisse zuren met een klein citrusbittertje (mandarijn, rode bloedsinaasappel) en een zachte houtlagering. Sappig maar toch fris. Voelt rond aan in de mond en heeft een lange afdronk. Een complexe wijn die verleidt en vraagt om er iets bij te eten.

Wat eten we bij Château De Montfaucon, comtesse Madeleine?

Ideaal bij risotto of een vet visje. Ook lekker bij kip, parelhoen of kalkoen. Bijvoorbeeld een tajine met abrikozen, of sliptong met romige garnalensaus. Of  kies een de ravioli met sinaasappel en kip: mmm…

 

Heb je deze wijn ook geproefd? Laat mij weten wat je ervan vindt. Dat kan op Facebook.

Op de hoogte blijven van het laatste Food&Wine nieuws? meld je aan voor mijn nieuwsbrief.