Meatless Monday

Linzencurry met bloemkool

Dit vegetarische recept voor linzen curry met bloemkool is heel simpel en makkelijk te maken en heeft een subtiele kokossmaak. De zilvervliesrijst en linzen zorgen voor een licht nootachtig effect. De yoghurt en limoen geven het geheel een fris accent. Met o.a. zoete aardappel, verse gember, kurkuma, koriander etc. #linzen #bloemkool #vegetarisch #recept

Laat je niet afschrikken door de wat lange ingrediëntenlijst. Het lijkt meer dan het is. Het gerecht is eigenlijk heel simpel en makkelijk te maken. Ook dit recept komt uit het kookboek ‘Veggie, very much‘ van de Nederlandse Mirjam Leslie-Pringle, evenals de chili sin carne van vorige week.

In het intro vertelt ze: “Linzen, zalig vind ik ze! Daar mag je me nou echt voor wakker maken! Een linzencurry stond dan ook hoog op mijn lijstje om een aantal jaren geleden uit te proberen. Hier gaan best wat kruidjes in, maar geloof me, zelfgemaakt is zoveel lekkerder dan uit een potje! Mijn zoon was absoluut geen linzenliefhebber, tot ik met deze curry aan kwam zetten… Ik bedoel maar!”  Ook mijn man is lyrisch over dit gerecht. Deze linzencurry staat ook bij hem op de favorietenlijst. In plaats van de linzen zelf te koken, kun je ook linzen uit blik gebruiken. Dan ben je helemaal snel klaar.

Welke wijn bij linzencurry met bloemkool en zoete aardappel?

Deze curry is zacht en smeuïg met een subtiele kokossmaak. De zilvervliesrijst en linzen zorgen voor een licht nootachtig effect. De yoghurt en limoen geven het geheel een fris accent. Schenk hier een een pinot blanc of pinot gris uit de Elzas bij. Deze wijn sluit goed aan bij de Aziatische kruiderij en het zoete van de kokosmelk. Echt een perfecte combinatie.

Linzencurry uit Veggie

Linzencurry met bloemkool

Bereiding: 35 minuten
Totaal: 35 minuten
Snel te maken vegetarische curry met bloemkool, zoete aardappel en linzen. Staat in 35 minuten op tafel. Lekker met zilvervliesrijst.
Aantal 4 personen

Ingredienten
 

  • 200 gram bruine linzen (blik)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 2 cm verse gember fijngesneden
  • ½ tl korianderpoeder
  • 350 gram bloemkool in roosjes
  • 200 gram zoete aardappel in kleine blokjes
  • 600 ml kokosmelk
  • 2 theelepels garam masala
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • 150 gram tuinerwtjes vers of diepvries
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • sap van 1 limoen

Erbij

  • 1 bosje verse koriander
  • 1 bakje Griekse yoghurt 170 gram
  • 1 limoen in vieren gesneden

Bereiding
 

  • Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem. Bak de ui ca. 5 minuten.
  • Voeg knoflook, gember en korianderpoeder toe en bak nog 2 minuten.
  • Schep de bloemkool, zoete aardappel en 50 ml water erdoor. Kook ca. 7 minuten zachtjes met deksel.
  • Roer de kokosmelk en de rest van de kruiden erdoor en kook nog ca. 5 minuten met deksel.
  • Voeg de tuinerwten en linzen toe en verwarm nog ca. 5 minuten met deksel. Breng op smaak met zout, peper en limoensap.
  • Serveer de curry met de zilvervliesrijst, koriander, yoghurt en partjes limoen.

Kookboek: Veggie, Very Much

Cover Veggie Very MuchKookboek met niet al te moeilijke vegetarische recepten die het ritme van de dag volgen; van ontbijt naar lunch en diner. Geschreven door de Nederlandse Mirjam Leslie-Pringle.

 

 

 

 

Bestellen? Dat kan hier:

Titel: Veggie, Very Much
Auteur: Mirjam Leslie-Pringle
Uitgever: Aerial Media Company B.V.
ISBN: 9789402601305
Prijs: € 24,95

Ga je dit recept maken? Laat mij weten wat je ervan vindt. Dat kan op Facebook.

Op de hoogte blijven van de nieuwste kookboeken? meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

Bewaar dit recept Linzencurry met bloemkool op Pinterest

Dit vegetarische recept voor linzen curry met bloemkool is heel simpel en makkelijk te maken en heeft een subtiele kokossmaak. De zilvervliesrijst en linzen zorgen voor een licht nootachtig effect. De yoghurt en limoen geven het geheel een fris accent. Met o.a. zoete aardappel, verse gember, kurkuma, koriander etc. #linzen #bloemkool #vegetarisch #recept

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept