Lukt Altijd!

Mosselen in kerrieroom

Recept mosselen in kerrieroom. Lukt altijd! Kook de mosselen in wijn met een sjalotje en knoflook. Schenk de kerrieroom er bij en schud goed om. Lekker met stokbrood of frietjes en koolsla. Serveer met een pinot blanc uit de Elzas #wijnspijscombinatie.

Natuurlijk kun je mosselen klaarmaken in witte wijn, maar uit het kookboek ‘Lukt Altijd’ komt dit simpele recept ‘mosselen met kerrie’. Heel gemakkelijk om te maken. De meeste tijd zit in het controleren van de mosselen. Daarna is het een kwestie van koken op hoog vuur, waardoor de mosselen open gaan. Resultaat: heerlijk malse mosselen omgeven door een zachte kerrieroom. Na het eten van de mosselen houd je nog vrij veel kerrieroom over. Niet weggooien, want het is een heerlijk soepje voor de volgende dag!

Benieuwd naar het kookboek? Lees ook nog even de kookboekrecensie van onze kookboekrecensent Anita Ootjers.  

Welke wijn bij mosselen in kerrieroom?

Bij gekookte mosselen passen witte wijnen met frisse zuren en een lichte zilte ondertoon, zoals Muscadet (Loire), Picpoul de Pinet (Languedoc) of Rías Baixas (Noord-Spanje). Maar in dit gerecht spelen kerrie en slagroom ook een belangrijke rol. Daarom is hier een witte wijn met wat meer rondheid meer op z’n plaats, zoals bijvoorbeeld een mooie chablis of Pinot Blanc of Duitse Pinot Gris. Ook een Italiaanse Soave is een goede keus.

 

 

mosselen in kerrieroom uit Lukt Altijd

Mosselen in kerrieroom

Bereiding: 25 minuten
Snelklaar recept van verse mosselen in romige kerriesaus. Staat in 25 minuten op tafel! Serveer met stokbrood en koolsla.
Aantal 4 personen

Ingredienten
 

  • 2 kg mosselen
  • 200 ml slagroom
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel boter
  • 3 sjalotjes gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geplet
  • 100 ml droge witte wijn

Bereiding
 

  • Maak de mosselen schoon onder koud stromend water. Gooi kapotte en open mosselen weg als ze niet sluiten wanneer je er op tikt.
  • Verwarm de slagroom met het kerriepoeder in een pannetje tot lauw. Verhit de boter in een grote pan. Bak de sjalot en knoflook ca. 3 minuten. Voeg de mosselen en wijn toe en kook de mosselen ca. 4 minuten met het deksel op de pan. Schenk de kerrieroom erbij, schud de mosselen op en kook zonder deksel nog ca. 2 minuten tot alle mosselen open zijn.
  • Lekker met stokbrood of frietjes en koolsla.

Kookboek voor starters

Cover Lukt altijdEen kookboek voor de beginnende kok die net iets meer wil dan alleen een eitje bakken. Er worden maximaal 6 ingrediënten gebruikt om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Bovendien ook nog snel-klaar. Overzichtelijke vormgeving. Gerechten die iedereen kan maken; met andere woorden: Lukt Altijd!

Zin in meer makkelijke recepen? Kijk dan eens naar dit weekmenu van Pascale Naessens.

 

Bestellen? Dat kan hier:

Titel : Lukt altijd! Kookboek voor starters
Auteur : Élise Delprat-Alvarès
Uitgever : MBooks
ISBN : 9789022333983
Prijs : € 24,99

 

Recept: Mosselen in kerrieroom Ga je dit recept van I Love Food & Wine maken? Laat mij dan weten wat je ervan vindt. Dat kan op Facebook, tag I Love Food & Wine op Instagram of Twitter en gebruik de hashtag #ilovefoodwine. En zet de foto op Pinterest.

Je kunt ook je waardering onderaan dit recept invullen; klik en geef sterren!

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept