Weekmenu #9

11x ‘dagelijkse kost’ met Jeroen Meus

Kan je niet wachten met koken? Scroll direct naar het recept

Wat gaan we eten volgende week? Als je fan bent van de Vlaamse tv-kok Jeroen Meus, dan weet je dat zijn gerechten synoniem staan voor eenvoud, smaak en een vleugje vernieuwing. Zijn kookkunsten zijn niet alleen een feest voor de smaakpapillen, maar brengen mensen ook dichter bij elkaar. Precies wat we nodig hebben, toch?

portret jeroenmeus
Portret Jeroen Meus

Vandaag krijg je een overzicht van 11 heerlijke Jeroen Meus gerechten om uit te kiezen. Van hartverwarmende soepen tot verrassende hoofdgerechten en als kers op de taart een romig dessert. Er is voor ieder wat wils. Dus, schort aan en koken maar!

 

Dagelijkse Kost op televisie?

Voor we beginnen even een leuk weetje met ons overzicht. Sinds 2010 kookt Jeroen Meus iedere werkdag een heerlijke maaltijd in zijn Belgische tv-programma Dagelijkse Kost. Dit doet hij in een prachtig historisch pand in Leuven, waar hij maar liefst 3 verschillende keukens tot zijn beschikking heeft. Dus benieuwd naar nog meer inspiratie, volg hem dan op de VRT! Maar voor nu: dit staat op I Love Food & Wine. Al deze Jeroen Meus gerechten zijn nogmaals getest, dus je bent verzekerd van goede resultaten.

 

Winterse salade met pompoen en feta

Begin de week goed met deze winterse salade van geroosterde pompoen, feta en linzen. Een perfecte Meatless Monday keuze.

Winterse salade met pompoen, feta en walnoten uit het kookboek Winterkost van Jeroen Meus
Winterse salade met pompoen, feta en walnoten

Pappardelle met kalfsvlees en paddenstoelen

Dit pastagerecht is snel, smaakvol en staat zo op tafel. Ideaal voor een doordeweekse avond.

Pappardelle met kalfsvlees
Pappardelle met kalfsvleesstoof en paddenstoelen

Kippenvinken met stamppot

Op gehaktdag gaan we voor zelfgemaakte kippenvinken met een stamppot van warmoes, oftewel snijbiet. Maar heel goed te vervangen door spinazie. Een heerlijke combinatie!

Warmoes met vinken
Kippenvinken met stamppotje

Venkelworst met basilicum en tomaat

Breng Italië naar je keuken met deze venkelworst, geserveerd met basilicumpuree en een frisse tomatensalade.

Venkelworst met basilicumpuree
Venkelworst met basilicumpuree

Mexicaanse bonensoep

Heb je iets meer tijd, maak dan deze Mexicaanse bonensoep. Een geweldige maaltijdsoep die je doet denken aan chili con carne.

Mexicaanse bonensoep met rundvlees
Mexicaanse bonensoep met rundvlees

Belgisch stoofvlees van Jeroen Meus

Belgisch stoofvlees lijkt op Hollandse hachee. Alleen je maakt het met een flesje bruin bier. Comfort food op zijn best.

Belgisch stoofvlees Jeroen Meus uit het kookboek Klassieke kost
Belgisch stoofvlees met bruin bier

Vega paella met gegrilde halloumi

Laat je verrassen door deze vegetarische twist op de klassieke Spaanse paella. Gegrilde halloumi voegt een heerlijk zoute toets toe aan dit kleurrijke gerecht, perfect voor een vleesvrije avond vol smaak.

Vega Paella met groente en halloumi uit Groentekost van Jeroen Meus
Vega Paella met groente en halloumi

Dahl met zoete aardappel en halloumi

Verwen jezelf met de rijke smaken van deze Indiase dahl (vegetarisch gerecht met linzen), en vul aan met een heerlijke combinatie van zoete aardappel en halloumi. Een voedzame maaltijd die je hart en ziel zal verwarmen op elke koude avond.

Dahl met zoete aardappel en halloumi uit het kookboek Groentekost van Jeroen Meus
Dahl met zoete aardappel en halloumi

Varkenswangen met kriekbier

Misschien wat onbekend. Maar duik eens in de diepe, rijke smaken van varkenswangen, langzaam gegaard in kriekbier. Dit gerecht belooft een onvergetelijke smaakervaring en is de perfecte keuze voor een gezellige avond thuis.

Varkenswangen in kriekbier
Varkenswangen in kriekbier

Kippengehaktballen, stoemp met savooi en speksaus

Maak van je diner een feest met deze heerlijke combinatie van kippengehaktballen, romige stoemp (stamppot op z’n Belgisch) met savooi en een rijke speksaus. Een gerecht dat comfort food naar een hoger niveau tilt.

Koolstamppot met kippengehaktballen
Koolstamppot met kippengehaktballen en speksaus

Mediterrane maaltijdsoep met chorizo

Sluit de week af met deze hartverwarmende maaltijdsoep, vol smaak en karakter.

Mediterrane maaltijdsoep met chorizo van Jeroen Meus uit het kookboek 10 jaar Dagelijkse kost
Mediterrane maaltijdsoep met chorizo

 

Met deze 11 gerechten van Jeroen Meus zet je elke dag iets bijzonders op tafel. Laat je inspireren en geniet van de rijke smaken en de gezelligheid die deze maaltijden met zich meebrengen. Eet smakelijk!

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

 

Weekmenu 22 Bill GrangerMeer ideeën nodig voor de komende week? Hier vind je vijf gerechten van mijn favoriete chef Bill Granger.

 

 

 

 

Benieuwd naar mijn e-book met wereldgerechten?
Wereldse Smaken, Wereldse Wijnen is een smaakvol e-book van 64 pagina’s. Met 18 wereldgerechten om nooit te vergeten, 19 icoonwijnen en 23 culinaire hotspots. Download voor slechts € 5,-
E-book Wereldse Smaken, Wereldse Wijnen
E-book Wereldse Smaken, Wereldse Wijnen

Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!

Download 'm nu!

Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.

Download 'm direct!

Over Jolande Vos

Eigenaar en auteur ilovefoodwine.nl

Jolande is een echte foodie, en iemand die alles weet over Wijn & Spijs. Of anders gezegd: ‘Welke wijn past bij welk gerecht’? Zij is in feite de sommelier voor thuis. Sinds jaar en dag is zij bezig met de lekkerste recepten, kookboeken, wijnen en de beste restaurants te selecteren. Deze gastronomische info deelt ze hier. Haar website is uitgegroeid van een receptenblog naar een culinair platform. En via de receptenfilter kom je vast iets tegen dat past bij jouw smaak. Heb je vragen? Mail me!

Interesse gewekt?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen. Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties?

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

Reacties

  1. Vos Gilbert 25 februari 2024 om 14:07 uur

    Beste
    Ik wil het e-book downloaden maar dan zie ik een prijs staan van 9,50 euro terwijl je het voorstelt voor 5 euro.
    Wat is nu de juiste prijs?

    • Jolande Vos Jolande Vos 12 maart 2024 om 14:07 uur

      Hi Gilbert,

      Inderdaad, het moet gewoon 5 euro zijn. Ik had onlangs de prijs verlaagd en dacht dat op alle plekken de prijs gewijzigd zou zijn. Vanochtend gaan we dit aanpassen.
      Dank voor je melding! Het komt dus goed, want ik heb dit inmiddels aangepast

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *