Weekmenu #32

5 x snelle Italiaanse pasta’s voor doordeweeks

Wil je snel klaar zijn deze week? Met minimale inspanningen? Dan is een pastagerecht voor de hand liggend. Hoewel de Italianen pasta eten als voor- of tussengerecht, zetten wij het als een hoofdgerecht op tafel. Dit keer geen spaghetti bolognese, maar 5 Italiaanse pasta’s die net even anders dan anders zijn. Dat wordt genieten van een Italiaanse week boordevol comfortfood. Lekker makkelijk en je bent in maximaal 20 minuten klaar. 

Welke wijn bij Italiaanse pasta’s?

Bij deze snelle Italiaanse pasta’s hoort vanzelfsprekend  een goed glas wijn. Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elk recept.  Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel. 

MAANDAG: 15 minuten

Voor maandag de spaghetti aglio e olio, een Italiaanse klassieker. Dit pastagerecht komt uit de foodie-film CHEF! Beste recept ever. In 15 minuten op tafel.

Scarlett Johansson eet Spaghetti aglio e olio uit de film Chef
Scarlett Johansson eet Spaghetti aglio e olio uit de film Chef

DINSDAG 10 minuten

Op dinsdag eten we een zomerse favoriet bij mij thuis: Perline met tomaat en basilicum. Perline is een gevulde pastasoort. Bij AH te koop in diverse varianten. Wil je vegetarisch eten, kies dan voor de perline gevuld met basilicum. Staat in 10 minuten op tafel.

Perline met tomaat en spinazie
Perline met tomaat en spinazie

WOENSDAG: 10 minuten

Geen tijd om te koken? En wil je supersnel klaar zijn? Kies dan deze pasta (fusilli) met tonijn. Staat in 10 minuten op tafel. Salade erbij en klaar is Kees. Aanrader!!!

Fusilli con tonno uit het kookboek Pasta, il primo piatti
Fusilli con tonno, oftewel Pasta met tonijn

DONDERDAG: 15 minuten

Op donderdag gaan we genieten van tagliatelle met peer en gorgonzolasaus. Ook deze pasta is zo klaar. En…., echt verrukkelijk. Heerlijke combinatie van zoete peer, zoute spek en romige saus. Je bent in 15 minuten ready to eat.

Pasta met gorgonzola, peer en pancetta
Pasta met gorgonzola, peer en pancetta

VRIJDAG: 20 minuten

Op vrijdag sluiten we af met Pasta met sesam en mascarpone. Een heerlijke romige pasta met wat extra Parmezaanse kaas voor wat pit. Samen met een gemengde salade heb je in een oogwenk een echte Italiaanse maaltijd op tafel staan. In 20 minuten klaar.

Pasta met sesam en mascarpone
Pasta met sesamzaad en mascarpone

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Zin in nog meer snelle pastagerechten? Hier vind je nog meer snelle pasta! Allemaal binnen 20 minuten op tafel

Weekmenu 15 2023 12x snelle pasta's
12x snelle pasta

 

 

BEWAAR DIT WEEKMENU MET 5X SNELLE ITALIAANSE PASTA’S OP PINTEREST!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

5 snelle Italiaanse pasta's die eenvoudig te maken zijn. Alle pastagerechten staan binnen 20 minuten op tafel. Eenvoudig comfortfood. Recepten voor doordeweeks. #makkelijk #weekmenu