Weekmenu #13

5x Rukmini Iyer recepten: de oven doet het werk

Ken je de Rukmini Iyer al? Sinds een paar jaar is deze Britse kookboekenschrijfster een grote hit. Zij heeft het ‘koken met de bakplaat’ helemaal op de kaart gezet. En dat is niet zo gek, want haar manier van koken betekent EENVOUDIG, VEELZIJDIG EN GEZOND. Het enige dat je hoeft te doen is alle ingrediënten mengen in een grote braadslede. Vervolgens doet de oven het werk. Dat kan echt iedereen!

Portret Rukmini Iyer
Portret Rukmini Iyer

Dus maak het je gemakkelijk deze week, en geniet van deze 5 simpele doordeweekse maaltijden van haar hand.

Natuurlijk altijd met een bijpassende wijn (bekijk het wijnadvies bij elk recept). Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

MAANDAG: pompoen met linzen en granaatappel

Op Meatless Monday maken we de Pompoen met linzen en granaatappel uit het kookboek De Wereldse bakplaat. Heerlijk simpel, want alles gaat in één keer in de braadslede. De oven doet het werk.

Pompoen uit de oven met linzen met dukkah
Pompoen uit de oven met linzen en dukkah

DINSDAG: orzo met geroosterde paprika

Op dinsdag eten we opnieuw vegetarisch en dat is zeker geen straf! Dit recept van Rukmini  Orzo (pastasoort die op rijst lijkt) met geroosterde paprika’s komt uit het kookboek De Snelle Bakplaat. ‘Snel’ zit hem voornamelijk in het voorbereidende werk (15 minuten). Daarna gaat je bakblik nog 35 minuten de oven in. Feta en amandelen zorgen hier voor bite. Heerlijk!

Orzo met geroosterde paprika's uit de Snelle Bakplaat van Rukmini Iyer
Orzo met geroosterde paprika’s en feta

WOENSDAG: gehaktballetjes met feta

Woensdag, gehaktdag. Nogmaals een recept uit het kookboek De Wereldse Bakplaat: gehaktballetjes met feta uit de oven. Smeuïge gehaktballetjes van lamsgehakt met bulgur en tomaten. Vooral die gehaktballetjes zijn bijzonder. Je mengt het gehakt met heel veel peterselie, za’atar en feta erdoor. Onwijs lekker. Daarna gaat alles de oven in. Je eet je vingers erbij op. Een recept voor op de favorietenlijst.

Lamsgehaktballetjes uit de oven met feta en bulgur uit Wereldse bakplaat van Rukmini Iyer
Lamsgehaktballetjes uit de oven met feta en bulgur

DONDERDAG: bloemkool met kikkererwten

Ook zo’n fan van geroosterde bloemkool? Dit gerecht bloemkool met kikkererwten uit de oven komt uit het kookboek De Groene Bakplaat. Ook dit vegetarische recept kost weinig inspanning. In een mum van tijd zit alles in je bakblik. Schuif hem de oven in en na 35 minuten kun je aan tafel. Zo simpel is dat!

Bloemkool uit de oven met kikkererwten uit het kookboek De Groene Bakplaat van Rukmini Iyer
Bloemkool uit de oven met kikkererwten

VRIJDAG: kabeljauw met kerstomaat en doperwten

Op vrijdag eten we nogmaals iets uit het kookboek De Wereldse bakplaat: Kabeljauwhaas met kerstomaat, doperwten en bloemkool! Grove mosterd is hier een belangrijke smaakmaker.

Kabeljauwhaas met bloemkool uit de oven uit het kookboek De Wereldse Bakplaat van Rukmini Iyer
Kabeljauwhaas met bloemkool, doperwten en kerstomaat

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 6 Uit de ovenNog meer makkelijke ovenrecepten nodig? Hier vind je nog vijf.

 

 

 

 

BEWAAR DIT WEEKMENU OP PINTEREST!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Weekmenu met 5 doordeweekse bakplaat gerechten met Rukmini Iyer recepten. Kwestie van alles door elkaar mengen in een braadslede, en de oven doet het werk. Simpel, gezond, eenvoudig en makkelijk. Bovendien overheerlijk. #bakplaat #traybake #rukminiiyer #oven #simpel #makkelijk

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *