Weekmenu #40

10x Rukmini Iyer recepten: de oven doet het werk

Wat gaan we eten de komende week? Ken je de Rukmini Iyer al? Sinds een paar jaar is deze Britse kookboekenschrijfster een grote hit. Zij heeft het ‘koken met de bakplaat’ helemaal op de kaart gezet. En dat is niet zo gek, want haar manier van koken betekent EENVOUDIG, VEELZIJDIG EN GEZOND. Het enige dat je hoeft te doen is alle ingrediënten mengen in een grote braadslede. Vervolgens doet de oven het werk. Dat kan echt iedereen! Op I Love Food & Wine staan meerdere recepten, en ik heb er nu tien Rukmini Iyer recepten bij elkaar gezet. Maar er is nu ook een nieuw kookboek met de beste verzamelde recepten verkrijgbaar onder de titel Dé Bakplaat. Dus maak het je gemakkelijk deze week, en geniet van deze simpele doordeweekse maaltijden van haar hand.

Portret Rukmini Iyer
Portret Rukmini Iyer

Dus maak het je gemakkelijk deze week, en geniet van deze 10 simpele doordeweekse maaltijden van haar hand.

Natuurlijk altijd met een bijpassende wijn (bekijk het wijnadvies bij elk recept). Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

 

1. Pompoen met linzen en granaatappel

Uit het kookboek De Wereldse bakplaat komt dit recept van Pompoen met linzen en granaatappel. Heerlijk simpel, want alles gaat in één keer in de braadslede. De oven doet het werk.

.

Pompoen uit de oven met linzen met dukkah
Pompoen uit de oven met linzen en dukkah

2. Orzo met geroosterde paprika

Dit recept van Rukmini  Orzo (pastasoort die op rijst lijkt) met geroosterde paprika’s komt uit het kookboek De Snelle Bakplaat. ‘Snel’ zit hem voornamelijk in het voorbereidende werk (15 minuten). Daarna gaat je bakblik nog 35 minuten de oven in. Feta en amandelen zorgen hier voor bite. Heerlijk!

Orzo met geroosterde paprika's uit de Snelle Bakplaat van Rukmini Iyer
Orzo met geroosterde paprika’s en feta

3. Gehaktballetjes met feta

Dit gehakt-recept staat in het kookboek De Wereldse Bakplaat: gehaktballetjes met feta uit de oven. Smeuïge gehaktballetjes van lamsgehakt met bulgur en tomaten. Vooral die gehaktballetjes zijn bijzonder. Je mengt het gehakt met heel veel peterselie, za’atar en feta erdoor. Onwijs lekker. Daarna gaat alles de oven in. Je eet je vingers erbij op. Een recept voor op de favorietenlijst.

Lamsgehaktballetjes uit de oven met feta en bulgur uit Wereldse bakplaat van Rukmini Iyer
Lamsgehaktballetjes uit de oven met feta en bulgur

4. Bloemkool met kikkererwten

Ook zo’n fan van geroosterde bloemkool? Dit gerecht bloemkool met kikkererwten uit de oven komt uit het kookboek De Groene Bakplaat. Ook dit vegetarische recept kost weinig inspanning. In een mum van tijd zit alles in je bakblik. Schuif hem de oven in en na 35 minuten kun je aan tafel. Zo simpel is dat!

Bloemkool uit de oven met kikkererwten uit het kookboek De Groene Bakplaat van Rukmini Iyer
Bloemkool uit de oven met kikkererwten

5. Kabeljauw met kerstomaat en doperwten

Ook dit kabeljauw-recept komt uit het kookboek De Wereldse bakplaat: Kabeljauwhaas met kerstomaat, doperwten en bloemkool! Grove mosterd is hier een belangrijke smaakmaker.

Kabeljauwhaas met bloemkool uit de oven uit het kookboek De Wereldse Bakplaat van Rukmini Iyer
Kabeljauwhaas met bloemkool, doperwten en kerstomaat

 

6. Tortilla met gegrilde biefstuk

Uit het (zesde) kookboek De Makkelijke Bakplaat komt dit gerecht met een knipoog naar de Mexicaanse keuken. Tortilla, oftewel fajita, gevuld met gekruide gegrilde biefstuk met beetgare paprika en een fris yoghurtsausje met koriander. Staat in 20 minuten op tafel.

 

7. Zalm met groene groenten en honingsaus

Dit smaakvolle zalmgerecht met een Aziatisch tintje staat zowel in De Snelle Bakplaat als in het allernieuwste verzamelboek Dé Bakplaat. Groene groenten als bimi, asperges, sugarsnaps en doperwten zorgen voor tegenwicht.

 

8. Zalm met krokant kokoskorstje

En nog een zalmrecept. Maar dit recept komt uit haar kookboek India Express. Hierin staan 75 recepten gebaseerd op Indiase roots. Deze zalm met een krokant korstje van kokos, chili, munt, knoflook en citroen) is super simpel om te maken. Let op: recept voor 2 personen. Lekker met rijst.

 

9. Tabouleh met avocado en granaatappel

Dit vegan recept van tabouleh (bulgur salade) met avocado is afkomstig uit haar boek De Groene Bakplaat. Bulgur gaat samen met tomaten en citroenschil in de oven. Daarna gaan de andere verse ingrediënten erdoor. In 35 minuten klaar!

10. Kabeljauw met pijnboompitten

Ook dit kabeljauw-recept komt uit haar zesde boek De Makkelijke Bakplaat. Sappige witvis met krokante korst van pijnboompitten en lekkere friszure tomaatjes met smaakvolle uitjes. Zo simpel heb je nog nooit gekookt!

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Het kookboek Dé Bakplaat
‘Koken met de bakplaat’; inmiddels zijn er 7 titels verschenen van Rukmini Iyer: De groene bakplaat, De makkelijke bakplaat, De zoete bakplaat, De snelle bakplaat, De wereldse bakplaat, De groene barbecue, en India Expres. In dit nieuwste (8e) kookboek ‘Dé Bakplaat, zijn de beste recepten verzameld.

 

Bestellen kun je hier:

Titel : Dé Bakplaat
Auteur : Rukmini Iyver
Uitgever : Uitgeverij Becht
ISBN : 978 90 2301 7219
Prijs : € 19,99

 

 

Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer

 

 

Weekmenu 6 Uit de ovenNog meer makkelijke ovenrecepten nodig? Hier vind je nog vijf.

 

 

 

 

BEWAAR DIT WEEKMENU OP PINTEREST!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Weekmenu met 5 doordeweekse bakplaat gerechten met Rukmini Iyer recepten. Kwestie van alles door elkaar mengen in een braadslede, en de oven doet het werk. Simpel, gezond, eenvoudig en makkelijk. Bovendien overheerlijk. #bakplaat #traybake #rukminiiyer #oven #simpel #makkelijk

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *