Weekmenu #07

5x romantiek aan tafel

Vandaag Valentijnsdag! Maar dat vieren we niet alleen vandaag. Nee, we vieren het gewoon de hele week. Dus 5 heerlijke liefdes gerechten die rondom romantiek draaien. En natuurlijk komt daar ook het afrodisiacum (de stof die de geslachtsdrift stimuleert) om de hoek kijken. Of dat invloed heeft…, wie zal het zeggen.

Natuurlijk altijd met een bijpassende wijn (zie bij elk recept van deze liefdes gerechten), maar in dit geval kies je natuurlijk voor ROSE CHAMPAGNE. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer geluksmomenten aan tafel. In ieder geval wat mij betreft.

MAANDAG

Granaatappel is een prachtige rode vrucht die de liefde symboliseert, een krachtbron voor de liefdesmoter. Dus op Meatless Monday maken we de Pompoen met linzen en granaatappel uit het kookboek De Wereldse bakplaat. Heerlijk simpel, want alles gaat in één keer in de braadslede. De oven doet het werk.

Pompoen uit de oven met linzen met dukkah
Pompoen uit de oven met linzen met dukkah

DINSDAG

De verleidende werking van specerijen en kruiden was al bekend bij de Egyptenaren en, mits in juiste hoeveelheden, ook stimulerend voor de geslachtsdrift. Dat geldt dus ook voor basilicum, in de volksmond wordt dit zelfs Vurige Vlam genoemd. Nooit geweten, jullie wel? Dus op dinsdag kiezen we voor de zalm met pesto en haricots verts. Echt een aanrader! Bovendien snel klaar en lekker slank.

Zalm met haricots verts en hazelnootpesto uit Mooi Mediterraan van Jansen & Jansen
Zalm met haricots verts en hazelnootpesto

WOENSDAG

Hoe moet je een man verleiden? Volgens de Italiaanse vrouwen van lichte zeden doe je dat met een pasta alla Puttanesca, oftewel pasta ‘op de hoerenmanier’. Met deze geurige pasta lokten deze vrouwen hun klanten naar binnen. Of dat ook klopt, wie zal het zeggen?

Pasta alla puttanesca
Pasta alla puttanesca

DONDERDAG

Zeeduivel staat erom bekend dat stimulerend werkt als er erotiek om de hoek komt kijken. Mijn aanrader: zeeduivel met sesamkorst. Gebakken vis in een Aziatisch jasje.

Krokante zeeduivel met spinazie
Krokante zeeduivel met spinazie

VRIJDAG

Zowel venkel als garnalen blijken de geslachtsdrift te stimuleren; twee vliegen in één klap. Dus mocht je in een romantische bui zijn dit weekend, maak dan deze Griekse gamba’s met feta uit de oven. Weergaloos lekker. Dat doet verlangen naar meer…

Gamba's met feta
Griekse gamba’s met feta

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 45 beste kookboeken favorieten 2020Nog recepten met liefde nodig? Hier vind je nog vijf.

 

 

BEWAAR DIT ROMANTISCH WEEKMENU OP PINTEREST!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

5x liefdes gerechten als de romantiek op tafel moet. Geschikt voor een heerlijk romantisch Valentijnsdiner. Met ingrediënten die de geslachtsdrift stimuleren. Uiteraard met een bijpassend glas wijn. Rosé champagne heeft de voorkeur. #valentijnsdag #romantiek #liefde #verleiding

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *