Kookboek Favorieten

I Love Food & Wine WEEKMENU #44

Deze week staat in het teken van de lekkerste, mooiste en interessantste kookboeken. Jigal Krant heeft inmiddels de titel Gouden Kookboek van het jaar 2018 binnengehaald met z’n kleurrijke TLV over de stad Tel Aviv. (Lees nog even het interview). Om deze week in het zonnetje te zetten, komen mijn kookboekfavorieten van 2018 aan bod. 

Natuurlijk ook nu met een glas wijn erbij. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel (lees de wijn-spijsadviezen bij elk recept). Laat je inspireren…

MAANDAG

Geroosterde koolrabi met feta van Jigal Krant
Geroosterde koolrabi met feta van Jigal Krant

We starten op deze meatless monday met het winnende kookboek TLV met ons (en Jigal’s) favoriete recept: geroosterde koolrabi met feta. Verrassend vegetarisch dus!

DINSDAG

Voor de dinsdag eten we uit het laatste kookboek van Ottolenghi: SIMPEL. Dit boek staat momenteel overal in de top 3 van de bestsellerlijst. Aanrader is deze simpele zalm met pijnboompittensalsa: zo klaar!

Zalm met pijnboompittensalsa Ottolenghi
Zalm met pijnboompittensalsa

WOENSDAG

Op woensdag een toppertje uit het aanstekelijke kookboek Eat Happy: kip met za’atar. Zo makkelijk om te maken en zo ontzettend lekker. Bovendien koolhydraatarm. Doen dus!

Kip met Za'atar
Kip met Za’atar

DONDERDAG

Heel aanstekelijk en boordevol warmte en gezelligheid is het kookboek ‘Nog eenvoudiger met vier ingrediënten’ van Pascale Naessens. Deze garnalen met ras el hanout staan voortaan op onze favorietenlijst. Klopt helemaal met Pascale’s motto Koken met weinig werk, maar met maximaal resultaat’!

 

Garnalen met ras el hanout liggendVRIJDAG

Het kookboek Vet is ook een topper uit 2018. Maak maar eens deze Confit de Canard met waterkerssalade. Smullen verzekerd.

Confit de Canard met waterkerssalade
Confit de Canard met waterkerssalade

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.