Weekmenu #22

5x Bill Granger met zijn signature dishes

De Australische chef-kok Bill Granger is een fenomeen. Hij is mijn grote voorbeeld! Waarom?  Ik houd ontzettend van zijn manier van koken. Eigentijds, no-nosence, verrassend, maar toch bijzonder. Zijn recepten kloppen altijd, zijn niet te moeilijk en het ziet er altijd aantrekkelijk uit. Mijn liefde start in 2003 met het kookboek ‘Man in de keuken’. Op dit moment staan er 8 titels in de kast. Dus deze week: een ode aan Bill met 5x een greep uit zijn omvangrijke recepten-database.

Natuurlijk altijd met een bijpassend wijnadvies. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

MAANDAG

Geen Meatless Monday vandaag. Maar wel een heerlijke zomerse salade met zalm en lychee uit zijn kookboek Bill’s Asian Basics. Aziatische recepten met een twist.

Salade met zalm, lychee en koriander
Salade met zalm, lychee en koriander

DINSDAG

Op dinsdag maken we iets uit het kookboek ‘Man in de keuken’: Spaghetti met gehaktballetjes. Dit pastarecept eten wij dus al jaren. Ook geschikt voor kinderen.

Spaghetti met gehaktballetjes
Spaghetti met kleine gehaktballetjes

WOENSDAG

Woensdag, gehaktdag. We maken de roerbak-kip met basilicum. Een recept op basis van kippengehakt, maar met een Aziatische twist!

Roerbak-kip met basilicum
Roerbak-kip met basilicum

DONDERDAG

Ook op donderdag een gerecht uit Bill’s Asian Basics: Lamskoteletjes met pindasaus. Grill ze op de grillpan of op de BBQ. In 20 minuten op tafel.

Lamskoteletten met satésaus
Lamskoteletten met satésaus

VRIJDAG

Met oog op het weekend: Vietnamese biefstukjes met groene asperges. Zijn voorliefde voor de fusionkeuken komt ook hier opnieuw naar voren.

 

Vietnamese biefstuk
Vietnamese biefstuk met groene asperges

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 16 TV-koks

Nog meer recepten nodig van tv-koks?  Hier vind je er nog vijf.

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.