De Australische chef-kok Bill Granger is een fenomeen. Hij is mijn grote voorbeeld! Waarom? Ik houd ontzettend van zijn manier van koken. Eigentijds, no-nosence, verrassend, maar toch bijzonder. Zijn recepten kloppen altijd, zijn niet te moeilijk en het ziet er altijd aantrekkelijk uit. Mijn liefde start in 2003 met het kookboek ‘Man in de keuken’. Op dit moment staan er 8 titels in de kast. Dus deze week: een ode aan Bill met 5x een greep uit zijn omvangrijke recepten-database.
Natuurlijk altijd met een bijpassend wijnadvies. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel.
MAANDAG
Geen Meatless Monday vandaag. Maar wel een heerlijke zomerse salade met zalm en lychee uit zijn kookboek Bill’s Asian Basics. Aziatische recepten met een twist.
DINSDAG
Op dinsdag maken we iets uit het kookboek ‘Man in de keuken’: Spaghetti met gehaktballetjes. Dit pastarecept eten wij dus al jaren. Ook geschikt voor kinderen.
WOENSDAG
Woensdag, gehaktdag. We maken de roerbak-kip met basilicum. Een recept op basis van kippengehakt, maar met een Aziatische twist!
DONDERDAG
Ook op donderdag een gerecht uit Bill’s Asian Basics: Lamskoteletjes met pindasaus. Grill ze op de grillpan of op de BBQ. In 20 minuten op tafel.
VRIJDAG
Met oog op het weekend: Vietnamese biefstukjes met groene asperges. Zijn voorliefde voor de fusionkeuken komt ook hier opnieuw naar voren.
KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!
Nog meer recepten nodig van tv-koks? Hier vind je er nog vijf.
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
GRATIS E-BOOK
Welke wijn past bij welk gerecht?
Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?
- Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
- Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen