Weekmenu #9

5x Week zonder Vlees

Het is weer Nationale Week zonder Vlees; van 11 t/m 17 maart! Een geweldig initiatief van Isabel Boerdam, de Hippe Vegetariër. Dit jaar viert ze haar tweede editie en ze heeft een prachtig magazine gemaakt. Je kunt dit helemaal gratis downloaden via deze website.
Het thema is groenteballonnen. Want groente is eindeloos veelzijdig. Wij doen ook mee; dus 5x enerverende gerechten zonder vlees, met veel groenten. Verrassing staat voorop! Dit zijn mijn ultieme toppers.

Natuurlijk altijd met een bijpassend wijnadvies. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

MAANDAG 

Op Meatless Monday een fleurig groentegerecht uit de Italiaanse keuken: rode paprika gevuld met venkel in een kruidige tomatensaus. Zorg voor kleine venkelknolletjes en grote paprika’s, anders passen ze niet in elkaar

Rode paprika gevuld met venkel
Rode paprika gevuld met venkel

DINSDAG

Dit is een toppertje uit het kookboek ‘Heerlijk Simpel’ van de Nederlandse Janneke Philippi: sambal goreng boontjes. Een recept voor 2 personen. Staat in 25 minuten op tafel.

Sambal Goreng boontjes
Sambal Goreng boontjes als hoofdgerecht

WOENSDAG

Op woensdag eten we spinazierisotto met pompoencrème. Een recept uit het kookboek ‘Leafs’ van Carola de Kanter. Smaakt heerlijk smeuïg: ook zeer geschikt voor kinderen.

Spinazierisotto met pompoencrème
Spinazierisotto met pompoencrème

DONDERDAG

Pasta smaakt altijd; daar is iedereen dol op. Deze versie met aubergine-tomatensaus en ricottaballetjes is net weer even anders. Lijkt moeilijk, is makkelijk. Recept voor twee personen, maar gewoon verdubbelen is geen probleem.

Pasta met aubergine-tomatensaus
Pasta met aubergine-tomatensaus

VRIJDAG

Met het oog op de lente: worteltaart met blauwe kaas. En laat je niet afschrikken door de blauwe kaas, want die voert NIET de boventoon. Echt de moeite waard!

Worteltaart met blauwe kaas
Worteltaart met blauwe kaas

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu vegetarischNog meer vegetarische recepten nodig? Hier vind je er nog vijf.

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *