Voor het weekend

Pappardelle met kalfsvlees

Direct aan de slag in de keuken met dit recept? Scroll naar het recept

“Een pastabordje van hoog niveau”, zo noemt tvkok Jeroen Meus dit hemelse gerecht van pappardelle met kalfsvlees. Het recept komt uit zijn kookboek ‘Dagelijkse Kost 2’. Maar dit gerecht is eigenlijk veel meer een weekendrecept. Dat betekent heerlijk tafelen met vrienden van een gerecht dat supersnel op tafel staat!  Pappardelle zijn brede pastalinten van ca. 2,5 cm. Ik koop ze altijd bij Albert Heijn in pakjes van 250 gram. Lekker makkelijk, want ze staan in 4 minuten op tafel.

Welke wijn bij pappardelle met kalfsvlees en paddenstoelen?

Pasta omhuld door een romige saus met stukjes kalfsvlees met paddenstoelen. Je proeft het zoute van de spek en de kaas, maar ook het notige van de rucola. Kies een chardonnay met wat houtlagering, zoals die uit Chili. Het botertje in de wijn sluit goed aan op de zachte roomsaus. En het complexe en rijpe karakter van de wijn combineert goed met de aardsheid van de paddenstoelen. Maar ook de onlangs besproken Lugana past perfect bij dit pastagerecht! Evenals de witte wijn van Château les Bugadelles (Biowijnclub), of een witte Rhône, witte Rioja of een Italiaanse wijn van bijvoorbeeld de falanghina-druif zijn uitstekende begeleiders.

Perfecte Wijn & Spijs combinatie: Esporão Branco Reserva

Black Friday prijs € 11,96

Deze bekroonde witte wijn uit Portugal is romig en rond, met veel rijp fruit en een toets van houtimpressies. Die rondheid sluit helemaal mooi aan bij de zachte romigheid van de saus. Kalfsvlees en paddenstoelen zorgen voor de bite, maar dat kan deze wijn met gemak aan. Bovendien een oogstrelend etiket, gemaakt door de beroemde kunstenaar Pedro A. H. Paixao.

Pappardelle met kalfsvlees
Pappardelle met kalfsvlees en paddenstoelen
Bereiding: 30 min
Pappardelle met kalfsvlees en paddenstoelen is een pastabordje van hoog niveau. Verrassend en luxueus, maar wel in 30 minuten op tafel.
Aantal 4 personen

Ingredienten
  

  • 2 eetlepels olie
  • 200 gram gerookte spekreepjes
  • 400 gram ongepaneerde kalfsschnitzel in blokjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentjes knoflook fijngehakt
  • 250 gram kastanjechampignons in kwarten gesneden
  • versgemalen peper zout
  • 100 ml witte wijn
  • 200 ml slagroom
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 2 theelepels Provençaalse kruiden
  • 500 gram verse pappardelle
  • 75 gram rucola
  • 100 gram Parmezaanse kaas grof geraspt

Bereiding
 

  • Verhit de olie in een braadpan of hapjespan. Bak de spekreepjes ca. 3 minuten bruin en knapperig. Voeg kalfsvlees toe en bak in 5 minuten rondom lichtbruin. Voeg de ui, knoflook en paddenstoelen toe en bak nog 5 minuten zachtjes. Breng op smaak met peper. Schenk de wijn erbij en laat het bijna verdampen. Voeg de slagroom, mosterd en Provençaalse kruiden toe en laat het gerecht op laag vuur nog 5 minuten pruttelen.
  • Kook intussen de pasta in ruim water met zout volgens gebruiksaanwijzing beetgaar. Schep enkele lepels van het kookvocht bij het vlees. Giet de pasta af en schep hem door het vleesmengsel. Schep de rucola er losjes door en bestrooi met Parmezaanse kaas.

Meer zin in pappardelle met iets anders?

 

Pappardelle met paddenstoelen en truffel

Pappardelle met paddenstoelen en truffel

Pappardelle met konijn en olijven

 

 

 

 

Kookboek: Dagelijkse kost 2

Kookboek (deel 2) met 101 recepten voor gevarieerde, toegankelijke en ongecompliceerde dagelijkse gerechten. De Vlaamse tv-kok Jeroen Meus geeft ook kooktips en informatie over ingrediënten.

Bestellen? Dat kan hier:

Cover Jeroen Meus 2Titel: Dagelijkse kost. Koken met gezond verstand 2.
Auteur: Jeroen Meus
Uitgever: Manteau
ISNB: 978 90 223 3423 2
Prijs: € 24,99

 

 

 

Op de hoogte blijven van de nieuwste kookboeken? meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

 

BEWAAR DIT MAKKELIJKE PASTA RECEPT OP PINTEREST!
Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Klik dan op de foto hieronder en bewaar het recept op een van je Pinterest borden.

Pasta met een romige saus met stukjes kalfsvlees met paddenstoelen. Je proeft het zoute van de spek en de kaas, maar ook het notige van de rucola. “Een pastabordje van hoog niveau”, zo noemt tvkok Jeroen Meus deze pasta van pappardelle met kalfsvlees uit zijn kookboek ‘Dagelijkse Kost 2’. Dit makkelijke pasta recept is een fijn weekendrecept om heerlijk te tafelen met vrienden. Maar ook een ideaal snel recept voor romig pasta voor het avondeten | pasta recepten makkelijk

Geef je waardering
recipe image
Naam recept
Pappardelle met kalfsvlees en paddenstoelen
Geplaatst op
Totale kooktijd
Waardering
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept