Voor het weekend

Pappardelle met kalfsvlees

Direct aan de slag in de keuken met dit recept? Scroll naar het recept

“Een pastabordje van hoog niveau”, zo noemt tvkok Jeroen Meus dit hemelse gerecht van papperdelle met kalfsvlees. Het recept komt uit zijn laatste kookboek ‘Dagelijkse Kost 2’. Maar dit gerecht is eigenlijk veel meer een weekendrecept. Dat betekent heerlijk tafelen met vrienden van een gerecht dat supersnel op tafel staat!  Pappardelle zijn brede pastalinten van ca. 2,5 cm. Ik koop ze altijd bij Albert Heijn in pakjes van 250 gram. Lekker makkelijk, want ze staan in 4 minuten op tafel.

Welke wijn bij pappardelle met kalfsvlees en paddenstoelen?

Pasta omhuld door een romige saus met stukjes kalfsvlees met paddenstoelen. Je proeft het zoute van de spek en de kaas, maar ook het notige van de rucola. Kies een chardonnay met wat houtlagering, zoals die uit Chili. Het botertje in de wijn sluit goed aan op de zachte roomsaus. En het complexe en rijpe karakter van de wijn combineert goed met de aardsheid van de paddenstoelen. Maar ook de onlangs besproken Lugana past perfect bij dit pastagerecht! Misschien is ie nog te koop bij Vivino?

4 personen30 minuten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olie
  • 200 gram gerookte spekreepjes
  • 400 gram ongepaneerde kalfsschnitzel, in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 250 gram kastanjechampignons, in kwarten gesneden
  • versgemalen peper, zout
  • 100 ml witte wijn
  • 200 ml slagroom
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 2 theelepels Provençaalse kruiden
  • 500 gram (verse) pappardelle
  • 75 gram rucola
  • 100 gram Parmezaanse kaas, grof geraspt

Stap 1

Verhit de olie in een braadpan of hapjespan. Bak de spekreepjes ca. 3 minuten bruin en knapperig. Voeg kalfsvlees toe en bak in 5 minuten rondom lichtbruin. Voeg de ui, knoflook en paddenstoelen toe en bak nog 5 minuten zachtjes. Breng op smaak met peper. Schenk de wijn erbij en laat het bijna verdampen. Voeg de slagroom, mosterd en Provençaalse kruiden toe en laat het gerecht op laag vuur nog 5 minuten pruttelen.

Stap 2

Kook intussen de pasta in ruim water met zout volgens gebruiksaanwijzing beetgaar. Schep enkele lepels van het kookvocht bij het vlees. Giet de pasta af en schep hem door het vleesmengsel. Schep de rucola er losjes door en bestrooi met Parmezaanse kaas.

 

Kookboek: Dagelijkse kost 2

Cover Jeroen Meus 2Kookboek (deel 2) met 101 recepten voor gevarieerde, toegankelijke en ongecompliceerde dagelijkse gerechten. De Vlaamse tv-kok Jeroen Meus geeft ook kooktips en informatie over ingrediënten.

 

 

 

Bestellen? Dat kan hier:

Titel: Dagelijkse kost. Koken met gezond verstand 2.
Auteur: Jeroen Meus
Uitgever: Manteau
ISNB: 978 90 223 3423 2
Prijs: € 24,99

Op de hoogte blijven van de nieuwste kookboeken? meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

 

Geef je waardering
recipe image
Naam recept
Papperdelle met kalfsvlees en paddenstoelen
Geplaatst op
Totale kooktijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *