Basisrecept

Raita; verfrissende Indiase yoghurtsaus voor spicy eten

Direct aan de slag in de keuken met dit recept? Scroll naar het recept

Raita, een Indiase yoghurt-salsa, is een traditioneel  bijgerecht die bij alle Indiase maaltijden past. De yoghurt heeft namelijk een verkoelend effect op de specerijen die in een Indiase maaltijd verwerkt zijn. Voor mensen die niet goed tegen pittig eten kunnen, is dit een geschenk uit de hemel! Dit recept is afkomstig uit Noord-India.

Het is een beetje lastig om een kleine hoeveelheid raita te maken, maar je kunt hem heel goed een paar dagen in de koelkast bewaren.

Raita, een verfrissende yoghurtsaus uit het kookboek De Bijbel van de Indiase keuken
Verkoelende Indiase Raita
Voorbereiding: 3 min
Deze Indiase yoghurtsaus is een heerlijk verfrissend bijgerecht dat niet bij je Indiase maaltijd mag ontbreken.
Aantal 6 personen

Ingredienten
  

  • 250 gram Griekse yoghurt 10% vet
  • 1 tomaat fijngehakt
  • 1 komkommer geschild en zaadlijsten verwijderd
  • ½ rode ui fijngehakt
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • ½ theelepel zout
  • 25 gram verse koriander- of muntblaadjes fijngehakt

Bereiding
 

  • Snijd tomaat, komkommer en rode ui in kleine stukjes.
  • Meng in een ruime kom: Griekse yoghurt, fijngesneden groenten, komijnpoeder, zout en de koriander. Bewaar tot serveren in de koelkast.

 

Inspiratie nodig voor een echte Indiase maaltijd?

Op I Love Food & Wine staat al meerdere Indiase gerechten waarbij je deze raita zou kunnen serveren. Kijk maar eens deze weergaloos lekkere recepten:

Kip Korma uit het kookboek De bijbel van de Indiase keuken van Paulami Joshi
Kip Korma

Indiase kipcurry: snel gemaakt

Kip Korma: een echte klassieker

Saag Paneer: vegetarisch groentegerecht van spinazie

Kejriwal: verrassende Indiase uitsmijter

Indiase mosselen; in een superfijne kerriesaus

Linzen kofta: vegetarische gehaktballetjes van linzen

Mulligatawnysoep: klassieker uit de Brits-Indiase keuken

Pittige mosselen met kokosmelk uit het kookboek The Curry Guy Easy
Pittige mosselen met kokosmelk

Het kookboek: Bijbel van de Indiase keuken

Dit recept komt uit het kookboek ‘De bijbel van de Indiase keuken’. Geschreven door de in India geboren Paulami Joshi. Met haar bedrijf Spice Trip laat zij Nederland kennismaken met de echte Indiase keuken. Met meer dan 230 zeer toegankelijke recepten en veel extra uitleg laat zij de veelzijdigheid zien van haar geboorteland.

 

Bestellen kun je hier:

Cover Bijbel van de Indiase keukenTitel : De bijbel van de Indiase keuken
Auteur : Paulami Joshi
Uitgever : Uitgeverij Carrera Culinair
ISBN : 978 90 488 5979 5
Prijs : € 33,99

 

 

 

Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept