Ga terug
+ servings
Raita, een verfrissende yoghurtsaus uit het kookboek De Bijbel van de Indiase keuken
Verkoelende Indiase Raita
Deze Indiase yoghurtsaus is een heerlijk verfrissend bijgerecht dat niet bij je Indiase maaltijd mag ontbreken.
Aantal 6 personen
Voorbereiding 3 minuten

Ingrediënten
  

  • 250 gram Griekse yoghurt 10% vet
  • 1 tomaat fijngehakt
  • 1 komkommer geschild en zaadlijsten verwijderd
  • ½ rode ui fijngehakt
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • ½ theelepel zout
  • 25 gram verse koriander- of muntblaadjes fijngehakt

Instructies
 

  • Snijd tomaat, komkommer en rode ui in kleine stukjes.
  • Meng in een ruime kom: Griekse yoghurt, fijngesneden groenten, komijnpoeder, zout en de koriander. Bewaar tot serveren in de koelkast.
  • Een kleine tip van mij: met één klik op het AH-symbool voeg je alle ingrediënten direct toe aan je winkelmandje bij Albert Heijn. Superhandig!

Voedingswaarde

Calorieën: 42kcal | koolhydraten: 5g | eiwit: 5g | vet: 1g | verzadigd vet: 1g | cholesterol: 2mg | vezels: 1g | suiker: 3g | vitamine C: 6mg