Ben je op zoek naar de beste Wijn & Spijs-combinaties, dan ben je hier alvast op het juiste adres. Op mijn website I Love Food & Wine probeer ik dagelijks antwoord te geven op de vraag: welke wijn drinken we bij het eten?
Maar het kiezen van de juiste wijn bij een gerecht is lastig. Niet alleen het hoofdingrediënt is richtinggevend, maar daarnaast spelen ook allerlei andere factoren een belangrijke rol : de manier van bereiden, intensiteit van de ingrediënten, wel of geen saus. Daarom geef ik graag elke dag opnieuw advies.
Maar er zijn ook een aantal klassieke wijn & spijs combinaties die het altijd goed doen. We zetten ze vandaag op een rijtje:
1 Asperges & Pinot Blanc
2 Braai (BBQ) & Pinotage
3 Charcuterie & Beaujolais
4 Chocolade & Banyuls
5 Coq au Vin & Beaujolais
6 Crème brûlée & Riesling Auslese
7 Curry van kip of vis & droge Muscat
8 Entrecôte bordelaise & Médoc
10 Kreeft & Champagne
11 Lamsbout & Saint-Emilion
12 Flensjes & Appelcider
13 Geitenkaas & Sancerre
15 Hazenpeper & Cornas
16 Kip & Chardonnay
17 Mosselen & Muscadet
18 Munsterkaas & Gewurztraminer
19 Oesters & Chablis
20 Ossobuco & Brunello di Montalcino
21 Paddenstoelen & Pinot Noir
22 Parmaham & Pinot Grigio
23 Ribeye, Argentijns & Malbec uit Mendoza
24 Reerug & Châteauneuf-du-Pape
25 Sardientjes & Vinho Verde
26 Spaghetti Bolognese & Chianti
27 Truffels & Nebbiolo
28 Vers fruit & Moscato d’asti
29 Zuurkool & Riesling
Meer weten over wijn & spijs combinaties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
GRATIS E-BOOK
Welke wijn past bij welk gerecht?
Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?
- Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
- Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen