WijnSpijs Wandeling

10x culinaire tips van Laura

Kan je niet wachten met koken? Scroll direct naar het recept

Laura Lemmers is eindredacteur van het WijnSpijs Magazine, een culinair online-magazine dat hoort bij WijnSpijs Wandeling. Elke zondag kun je ergens in Nederland rondwandelen en tussentijds genieten van mooie restaurants met Wijn&Spijs-gerechten.

Van jongs af heeft Laura een passie voor lekker eten en drinken. Op twintigjarige leeftijd start ze, samen met haar zussen Kim en Sophie en moeder Marianne, het restaurant Spaarne66 in Haarlem. Maar dan komt er in 2016 nog een andere culinaire uitdaging op haar pad. Samen met haar vriend Wouter, tilt ze WijnSpijs Wandeling verder van de grond. Dit project wordt een zodanig succes dat ze een keus moet maken. Ze verkoopt haar restaurant aan haar familie en werkt nu full-time voor WijnSpijs Magazine.

In dit online magazine schrijft ze over kookboeken, WijnSpijs en andere foodevents. En wijn natuurlijk, heel veel over wijn! Wij zijn heel benieuwd naar haar persoonlijke culinaire favorieten. Kijk en lees waar ze nog meer warm voor loopt… 

1.Favoriet gerecht?

‘Mijn favoriete gerecht is momenteel Shakshuka van Sergio Herman met vers gebakken pitabrood, veel kruiden en zoute fetakaas. Maar het verandert ook steeds. Pasta vongole, flinterdunne pizza en de kippenstoof van mijn zus blijven ook altijd in mijn top 5.’

2.Favoriete restaurant. Of een geheime restauranttip?

‘Nog steeds Spaarne66 in Haarlem! Dit was 9 jaar lang mijn eigen restaurant. Inmiddels ben ik ‘eruit’ en zwaaien mijn zussen en moeder nog steeds de scepter. Spaarne66 hebben we helemaal naar mijn eigen smaak en behoeften ingericht. Het past mij nog steeds als een jas en is echt mijn tweede huiskamer.’

3.Favoriete wijn?

‘Wat een moeilijke vragen! Ik ben dol op gekoelde lichte rode wijnen, bijvoorbeeld Pinot Noir uit New Zealand. Ook de wijnen van Cabernet Franc uit de Hongaarse wijnregio Villány vind ik heel tof. Goede prijs/kwaliteitsverhouding, maar misschien meer voor de winter! Qua wit… lastig. Ik ga dan toch voor verteerbare en zuivere witte wijnen, bijvoorbeeld uit Alto Adige.’

4.Favoriete ingrediënt?

‘Ik kan niet leven zonder kaas.’

Levensmotto: ‘Niet lullen, maar poetsen’. 

 5.Favoriete kookboek?

‘Alle boeken van Yvette van Boven. Je krijgt gewoon zin om eruit te koken.’

6.Favoriete city?

‘Haarlem. Ik woon en werk hier heel graag. Dicht bij de zee, gezelligheid en zó mooi. Ik ben altijd blij om weer thuis te komen na een vakantie of reis.’

7.Favoriete film?

Mag het ook een serie zijn? Westworld. Fijne acteurs, mooie setting en een goed verhaal.’

8.Favoriete muziek?

‘Fleetwood Mac.’

9.Favoriete winkel?

Mabroek. Deze familiezaak aan de Haarlemse botermarkt verkoopt een schatkamer aan ingrediënten. Perfect assortiment. De rest van Haarlem weet de broers ook te vinden.’

10.Wat is je quilty pleasure?

‘Puur chocoladeijs van Chocolatier Pierre.

 

Ben je benieuwd naar haar favoriete recept ‘Shakshuka van Sergio Herman’? Binnenkort komt dit recept online.

 

Wil je op de hoogte blijven van verrassend culinair nieuws? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief!

 

 

Zorgeloze kerst zonder stress? Dat kan! 🎄

Download 'm nu!

Ontdek ons Stressvrije Kerst e-book – jouw ultieme gids voor een ontspannen kerstdiner! Met 5 complete kerstmenu’s, handige werkplannen per dagdeel, wijnsuggesties en slimme tips om kerststress te vermijden.

Plus: 10% korting op de bijpassende wijnen van kwaliteitsimporteur QV Select! Mis deze kans niet om van jouw kerst een onvergetelijke en ontspannen feestdag te maken.

Bestel 'm direct!