Borrelhapje

Bietenhummus met geitenkaas: wijn spijs combinatie bij rosé champagne

Direct aan de slag in de keuken met dit recept? Scroll naar het recept

Verrassend, simpel en verlokkelijk; dat is dit toastje van bietenhummus met geitenkaas op een Japanse sesam cracker. Dé ultieme wijn spijs combinatie met een glas rosé champagne van Marie Copinet (te koop in mijn webshop). Dat wordt gegarandeerd een luxe borrelmoment voor de komende Pasen.

Welke wijn bij bietenhummus met geitenkaas?

Bietenhummus met geitenkaas op toast met fles rosé champagne van Marie CopinetRoze bietenhummus met roze champagne is een perfectie Wijn en Spijs combinatie. Mijn favoriet is de roze champagne van Marie Copinet van Disdonc. Lees er hier meer over. Zou je hem willen bestellen? Dat kan, bestel hem in mijn eigen webshop.

 

 

Meer ideeën met borrelhapjes nodig?

Lees hier mijn verhaal ‘Welke borrelhapjes bij champagne?‘. Of ga naar RECEPTEN (hoofdmenu) en kies in de receptenfilter ‘borrelhapjes’. Succes gegarandeerd!

Bieten hummus met geitenkaas met rosé champagne
Bietenhummus met geitenkaas
Voorbereiding: 15 min
Deze mooie roze bietenhummus met witte verse geitenkaas is al prachtig van kleur. Groene rucola maakt het helemaal af. Erbij een glas rosé champagne en het feest is compleet.
Aantal 20 stuks

Ingredienten
  

  • 2 gekookte rode bietjes 250 gram
  • 1 blikje kikkererwten 140 gram, uitgelekt
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 1 eetlepel tahin
  • ½ citroen uitgeperst
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
  • 2 theelepels oude balsamico azijn
  • zout/peper
  • 2 plakjes verse geitenkaas
  • 1 pakje black sesam rijstcrackers Mitsuba
  • rucola

Bereiding
 

  • Laat de gekookte bietjes even uitlekken. Snijd de bietjes in blokjes. Doe in de blender of keukenmachine: bietjes, kikkererwten, knoflook, tahin en citroensap. Pureer tot een egale massa. Doe over in een schaal. Breng op smaak met olijfolie, oude balsamico-azijn, zout en peper.
  • Verbrokkel de geitenkaas. Besmeer de rijstcrackers met wat bietenhummus. Bestrooi met wat geitenkaas. Garneer met rucola.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept