Verrassend, simpel en verlokkelijk; dat is dit toastje van bietenhummus met geitenkaas op een Japanse sesam cracker. Dé ultieme wijn spijs combinatie met een glas rosé champagne van Marie Copinet (te koop in mijn webshop). Dat wordt gegarandeerd een luxe borrelmoment voor de feestdagen.
Welke wijn bij bietenhummus met geitenkaas?
Roze bietenhummus met roze champagne is een perfectie Wijn en Spijs combinatie. Mijn favoriet is de roze champagne van Marie Copinet van Disdonc. Lees er hier meer over. Zou je hem willen bestellen? Dat kan, bestel hem in mijn eigen webshop.
Meer ideeën met borrelhapjes nodig?
Lees hier mijn verhaal ‘Welke borrelhapjes bij champagne?‘. Of ga naar RECEPTEN (hoofdmenu) en kies in de receptenfilter ‘borrelhapjes’. Succes gegarandeerd!

Bietenhummus met geitenkaas
Ingredienten
- 2 gekookte rode bietjes 250 gram
- 1 blikje kikkererwten 140 gram, uitgelekt
- 1 teentje knoflook uitgeperst
- 1 eetlepel tahin
- ½ citroen uitgeperst
- 1 eetlepel olijfolie extra vierge
- 2 theelepels balsamico azijn
- zout/peper
- 2 plakjes verse geitenkaas
- 1 pakje black sesam rijstcrackers Mitsuba
- rucola
Bereiding
- Laat de gekookte bietjes even uitlekken. Snijd de bietjes in blokjes. Doe in de blender of keukenmachine: bietjes, kikkererwten, knoflook, tahin en citroensap. Pureer tot een egale massa. Doe over in een schaal. Breng op smaak met olijfolie, oude balsamico-azijn, zout en peper.
- Verbrokkel de geitenkaas. Besmeer de rijstcrackers met wat bietenhummus. Bestrooi met wat geitenkaas. Garneer met rucola.

Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!
Download 'm nu!
Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.
Download 'm direct!