Oud & Nieuw

Welke borrelhapjes passen bij BUBBELS?

Welke bubbel ga jij schenken met Oud en Nieuw? Weet je het al? Lees nog even mij verhaal over ‘betaalbare bubbels tot € 30,-‘. Wat gaat het worden: Champagne, Cava, Prosecco, Franciacorte Moscato d’Asti (of Asti Spumante), Sekt  of een Crémant? In ieder geval GEEN oliebollen serveren met echte Champagne Brut. Maar welke borrelhapjes zet je dan op tafel met Oud en Nieuw? Bij elke bubbel adviseer ik een andere bijpassende borrelhap. Dus maak je eigen keus; in bubbels en (borrel) hapjes.

 

Blini’s met kaviaar & Champagne

Met deze Russische boekpannenkoekjes (blini’s) met crème fraîche en kaviaar steel je absoluut de show. De zilte kaviaar biedt goed tegenwicht tegen de ferme zuren van de champagne. Gouden combi.

Blini's met kaviaar
Zelfgemaakte blini’s met crème fraîche en kaviaar

Ricotta beignets & Prosecco

Geen hartig hapje voor Oud en Nieuw, maar wat zoeter. Dat zijn deze ricotta beignets met kaneelsuiker. Ze zijn lekker licht en luchtig van structuur. Je hoeft ze niet de frituren, want de oven doet het werk. Door de kaneelsuiker zijn ze zoeter dan oliebollen. Perfecte begeleiders van Prosecco (kies niet de droge variant) en Moscato d’Asti.

Ricotta beignets met kaneelsuiker uit het kookboek Vers uit de oven van Ajda Mehmet
Ricotta beignets met kaneelsuiker komen uit de oven

Amuse Caprese & Franciacorte

Franciacorte is de Italiaanse equivalent van een Franse Champagne. Hij wordt op dezelfde manier gemaakt. Serveer er dit Italiaanse borrelhapje bij: een cocktailprikker met cherrytomaatje, basilicum en mini-mozzarella. Een extra accent geeft de groene olijf gevuld met citroen. Die accentueert het nootachtige brioche-aroma van de bubbel! In 10 minuten gefixt!

amuse caprese
Amuse Caprese: zo klaar!

 

 

 

Empanadas met gehakt & Cava

Spaanse tapas passen bij Spaanse Cava. Deze maanvormige deeghapjes (empanadas) gevuld met gehakt, chorizo en olijven combineren in ieder geval meer dan uitstekend bij een Spaanse bubbel, zoals Cava of Corpinnat.

Empanadas met chorizo
Empanadas met chorizo

Rillettes van makreel & Crémant

Rillettes gemaakt van gerookte makreel in plaats van eend. Dat combineert uitstekend met de Franse bubbel Crémant. Altijd net wat rijker dan Champagne en daarom sluit hij mooi aan bij het vetje in dit patéachtig smeerseltje. Geroosterd brood erbij; dat maakt de combi compleet!

Rillettes van makreel
Rillettes van makreel

 

 

Ben je een echte Champagneliefhebber, lees dan mijn verhaal WELKE BORRELHAPJES PASSEN BIJ CHAMPAGNE!

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *