Champagne en kaviaar: de ultieme decadente combinatie. Maak eens deze Russische klassieker van kleine boekweitpannenkoekjes met crème fraîche en kaviaar en je steelt de show! De kaviaar kun je gewoon online bestellen bij House of Caviar.
Je hebt champagne en champagne. Er is niet alleen een groot verschil in wijnhuizen, maar een ander groot verschil heeft te maken met de zogenaamde ‘dosage’. Met andere woorden: hoe zoet is de champagne? Je kunt dit aflezen op het etiket! Van strak naar zoet vind je de volgende woorden op de fles: brut nature, extra brut, brut, extra sec, sec, demi-sec, sec, doux. Kies in dit geval voor een strakke champagne, dus bijvoorbeeld brut nature! Maar heb je toevallig alleen brut in huis? Geen probleem hoor, ook dat zal zeker smaken!!!
Doe in een mengkom: boekweitmeel, bloem, gist, zout en suiker. Verwarm in een steelpan melk, 2 eetlepels crème fraîche, 1 eetlepel boter en 1,5 dl water tot lauw. (Mengsel mag niet warmer zijn dan lichaamstemperatuur.)
Stap 2
Ei splitsen. Roer de dooier door het melkmengsel en voeg dit geleidelijk toe aan het meelmengsel in de mengkom. Blijven roeren tot er geen klontjes meer zijn. Laat het beslag op een warme plek ca. 2 uur rijzen. (Je kunt ook het beslag een nacht in de koelkast zetten en de volgende dag gebruiken. Het deeg is dan ook klaar voor gebruik!)
Stap 3
Klop het eiwit met mespunt zout stijf. Schep het door het beslag. Verwarm de poffertjespan en bestrijk de holtes met boter. Vul de holtes voorzichtig met het beslag en bak in ca. 2 minuten de blini lichtbruin. Draai met een vork om en bak de andere kant ook bruin.
Stap 4
Beleg de blini eerst met een klein schepje crème fraîche, en daarna met kaviaar. Garneer met dille.
INTERESSE GEWEKT?
Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.
Geef een reactie