Valentijnsdag!

Chips gevuld met zalmkaviaar

Direct aan de slag in de keuken met dit recept? Scroll naar het recept

Valentijnsdag! Hier geen zoete roze gebakjes. Verras je lief met een glas Champagne (of Cava) en een zéér verleidelijk borrelhapje met zalmkaviaar. Zo simpel, zo lief, zo snel klaar…  

Zalmkaviaar is waarschijnlijk de meest gewilde alternatieve kaviaar. De feloranje eitjes zijn ongeveer zo groot als een erwt en zijn heerlijk sappig en zout. De sensatie van de zalmkaviaar die op tong uiteenbarst is echt bijzonder.

Welke wijn bij chips gevuld met zalmkaviaar?

rosé champagne opgelicht (1 van 1)De ultieme combinatie met dit knapperige chipje gevuld met het ziltige van de zalmeitjes is een Champagne. Ik kan jullie de Champagne van Baron Rothschild, Heidsieck en Jacquesson aanraden!

 

Muziek: onlangs kwam het oude nummer ‘Stairway to Heaven’ van Led Zeppelin voor mij weer helemaal tot leven. Prachtig uitgevoerd door HEART, met Ann Wilson als leadzanger. Zo mooi…., onuitwisbaar!

2 personen3 minuten

Ingrediënten

  • 1 zak ambachtelijke chips met zeezout
  • 1 potje crème fraîche
  • klein potje zalmkaviaar (of foreleitjes als je geen zalmkaviaar kunt vinden)
  • bosje dille
  • versgemalen zwarte peper

Stap 1

Schep een lepeltje crème fraîche in de holte van een chipje.

Stap 2

Schep er een lepeltje zalmeitjes op.

Stap 3

Pluk kleine takjes van de dille. Garneer met een klein takje dille en goede draai zwarte peper.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Recept: chips met zeezout gevuld met crème fraîche en zalmkaviaar. Simpel borrelhapje voor Valentijdsdag, in het weekend of buffet. #champagne #feest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *