Valentijnsdag! Hier geen zoete roze gebakjes. Verras je lief met een glas Champagne (of Cava) en een zéér verleidelijk borrelhapje met zalmkaviaar. Zo simpel, zo lief, zo snel klaar…
Zalmkaviaar is waarschijnlijk de meest gewilde alternatieve kaviaar. De feloranje eitjes zijn ongeveer zo groot als een erwt en zijn heerlijk sappig en zout. De sensatie van de zalmkaviaar die op tong uiteenbarst is echt bijzonder.
Welke wijn bij chips gevuld met zalmkaviaar?
De ultieme combinatie met dit knapperige chipje gevuld met het ziltige van de zalmeitjes is een Champagne. Ik kan jullie de Champagne van Baron Rothschild, Heidsieck en Jacquesson aanraden!
Muziek: onlangs kwam het oude nummer ‘Stairway to Heaven’ van Led Zeppelin voor mij weer helemaal tot leven. Prachtig uitgevoerd door HEART, met Ann Wilson als leadzanger. Zo mooi…., onuitwisbaar!
2 personen | 3 minuten |
Ingrediënten
- 1 zak ambachtelijke chips met zeezout
- 1 potje crème fraîche
- klein potje zalmkaviaar (of foreleitjes als je geen zalmkaviaar kunt vinden)
- bosje dille
- versgemalen zwarte peper
Stap 1
Schep een lepeltje crème fraîche in de holte van een chipje.
Stap 2
Schep er een lepeltje zalmeitjes op.
Stap 3
Pluk kleine takjes van de dille. Garneer met een klein takje dille en goede draai zwarte peper.
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Geef een antwoord