Kerstdiner inspiratie

7x de lekkerste kerst voorgerechten

Het is pas begin december. Sinterklaas moet nog komen, maar veel van mijn vrienden hebben de kerstboom al staan. Jullie ook? Ik moet nog beginnen. Maar alvast nadenken over ‘Wat gaan we eten de komende kerst’, dat ligt mij beter. Dus geen ‘normaal’ weekmenu de komende weken, maar inspiratie voor je KERSTDINER. We beginnen met de allerlekkerste kerst voorgerechten.

Avocadotaartje met appel en garnalen

Makkelijk en snel te maken voorgerecht met smeuïge avocado, frisse Granny Smith en ziltige Hollandse garnalen. Succes gegarandeerd!

Avocado taartje met Hollandse garnalen uit het kookboek Succesvolle seizoensrecepten van Sonja van de Rhoer
Avocado taartje met Hollandse garnalen

Vitello tonnato à la Alain Caron

Normaal gesproken maak je vitello tonnatie met kalfricandeau en tonijn. Maar de familie Caron doet het anders. Met sardientjescrème, rode biet en gemarineerde ui wordt dit voorgerecht een echte topper. Zo gemaakt, verrukkelijk van smaak en feestelijk om te zien.

Vitello Tonnato met bietjes uit het kookboek La Table de Caron van Alain Caron
Vitello Tonnato op z’n Frans

Garnalencocktail met uit een potje

Garnalencocktail klinkt niet zo spannend. Maar deze versie van Jamie Oliver is waanzinnig. Lekker crunchy door de pancetta-kruimels, panko en sla. Kerstomaatjes en komkommer maken het licht en speels. De presentatie in een potje is verrassend!!! Doen, zeg ik.

Garnalencocktail uit een potje uit het kookboek Samen Eten van Jamie Oliver
Garnalencocktail uit een potje

Salade met gerookte eendenborstfilet en pistachenoten

Simpeler kan haast niet, want je gebruikt gewoon kant-en-klare gerookte eendenborstfilet. Deze feestelijke (kerst) salade is een plaatje om te zien en smaakt helemaal geweldig. Staat in 20 minuten op tafel.

Salade met gerookte eendenborstfilet en pistachenoten
Salade met gerookte eendenborstfilet en pistachenoten

Vegan ‘coquilles’ met romige bearnaisesaus

Verrassend anders en meer dan verrukkelijk dit vegan voorgerecht op basis van groenten. Hiermee zet je je gasten op het verkeerde been, want je ziet en ruikt (door de zeekraal) gebakken coquilles. Maar dit prachtige voorgerecht wordt gemaakt van knolselderij. Aanrader.

Coquilles van knolselderij uit het kookboek Elke dag feest Vegan van Maartje Borst
Coquilles van knolselderij

 

Tonijntartaar met geitenkaas op z’n Japans

Dit taartje van tonijn met olijven en geitenkaas, krijgt een fusion touch door Japanse soysauce, limoen en koriander. Verrassend anders. Hiermee maak je echt de blitz op je komende kerstdiner.

Oosterse tonijntartaar met geitenkaas en tuinkers
Oosterse tonijntartaar met geitenkaas en tuinkers

Geroosterde aubergine van Ottolenghi

Een echte klassieker uit de keuken van Ottolenghi; dat is deze geroosterde aubergine met saffraanyoghurt en granaatappel. Heb je hem nog nooit gemaakt? Dan is dit je kans om iedereen culinair gelukkig te maken. Bovendien vegetarisch en makkelijk om te maken!!!

Geroosterde aubergine met saffraanyoghurt
Geroosterde aubergines met saffraanyoghurt

 

MEER IDEEËN NODIG VOOR FEESTELIJKE KERST VOORGERECHTEN? Kijk op de kerstpagina van I Love Food & Wine!

 

Alvast veel voorpret gewenst bij het uitzoeken naar jouw perfecte kerstdiner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *