Het is pas begin december. Sinterklaas moet nog komen, maar veel van mijn vrienden hebben de kerstboom al staan. Jullie ook? Ik moet nog beginnen. Maar alvast nadenken over ‘Wat gaan we eten de komende kerst’, dat ligt mij beter. Dus geen ‘normaal’ weekmenu de komende weken, maar inspiratie voor je KERSTDINER. We beginnen met de allerlekkerste kerst voorgerechten.
Avocadotaartje met appel en garnalen
Makkelijk en snel te maken voorgerecht met smeuïge avocado, frisse Granny Smith en ziltige Hollandse garnalen. Succes gegarandeerd!
Vitello tonnato à la Alain Caron
Normaal gesproken maak je vitello tonnatie met kalfricandeau en tonijn. Maar de familie Caron doet het anders. Met sardientjescrème, rode biet en gemarineerde ui wordt dit voorgerecht een echte topper. Zo gemaakt, verrukkelijk van smaak en feestelijk om te zien.
Garnalencocktail met uit een potje
Garnalencocktail klinkt niet zo spannend. Maar deze versie van Jamie Oliver is waanzinnig. Lekker crunchy door de pancetta-kruimels, panko en sla. Kerstomaatjes en komkommer maken het licht en speels. De presentatie in een potje is verrassend!!! Doen, zeg ik.
Salade met gerookte eendenborstfilet en pistachenoten
Simpeler kan haast niet, want je gebruikt gewoon kant-en-klare gerookte eendenborstfilet. Deze feestelijke (kerst) salade is een plaatje om te zien en smaakt helemaal geweldig. Staat in 20 minuten op tafel.
Vegan ‘coquilles’ met romige bearnaisesaus
Verrassend anders en meer dan verrukkelijk dit vegan voorgerecht op basis van groenten. Hiermee zet je je gasten op het verkeerde been, want je ziet en ruikt (door de zeekraal) gebakken coquilles. Maar dit prachtige voorgerecht wordt gemaakt van knolselderij. Aanrader.
Tonijntartaar met geitenkaas op z’n Japans
Dit taartje van tonijn met olijven en geitenkaas, krijgt een fusion touch door Japanse soysauce, limoen en koriander. Verrassend anders. Hiermee maak je echt de blitz op je komende kerstdiner.
Geroosterde aubergine van Ottolenghi
Een echte klassieker uit de keuken van Ottolenghi; dat is deze geroosterde aubergine met saffraanyoghurt en granaatappel. Heb je hem nog nooit gemaakt? Dan is dit je kans om iedereen culinair gelukkig te maken. Bovendien vegetarisch en makkelijk om te maken!!!
MEER IDEEËN NODIG VOOR FEESTELIJKE KERST VOORGERECHTEN? Kijk op de kerstpagina van I Love Food & Wine!
Alvast veel voorpret gewenst bij het uitzoeken naar jouw perfecte kerstdiner.
GRATIS E-BOOK
Welke wijn past bij welk gerecht?
Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?
- Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
- Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen