Ontdek de wereld van voedsel

Inspirerende Food Nights in Het Scheepvaartmuseum

Heb je je ooit afgevraagd waar ons voedsel vandaan komt en hoe het op ons bord belandt? Het Scheepvaartmuseum nodigt je uit om deze reis te ontdekken tijdens de unieke Food Nights. Met een mix van avond-openstellingen en boeiende voedselprogramma’s krijg je de kans om je te verdiepen in de herkomst van ons voedsel, en dat voor maar €10 per kaartje!

De zogenaamde Food Nights zijn een onderdeel van de interessante tentoonstelling Food For Thought die momenteel is te zien in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam.

Wat is Food for Thought?

Food for Thought is niet zomaar een tentoonstelling. Het is een avontuur door de wereldwijde voedselindustrie, gezien door de lens van de gerenommeerde fotograaf en filmmaker Kadir van Lohuizen. Deze tentoonstelling biedt een fascinerende blik op de oorsprong van ons voedsel en de cruciale rol van Nederland en de scheepvaart hierin. Het is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in de reis van voedsel van boerderij naar bord.

Scheepvaartmuseum Amsterdam
Bezoek de Food Nights in het Scheepvaartmusuem in Amsterdam

Food Nights; een smaakvolle reis door de tijd

De Food Nights (in totaal 3) zijn speciaal ontworpen om bezoekers mee te nemen op een culinaire reis. De eerste editie (afgelopen januari), met chef en food-activist Lelani Lewis, was een groot succes. Bezoekers kregen inzicht in hoe kolonialisme nog steeds invloed heeft op ons huidige voedselsysteem, met cassave als centraal thema.

 

Samenwerkingen die inspireren

De volgende twee edities van Food Nights beloven nog meer verdieping. Op 23 februari werkt Het Scheepvaartmuseum samen met journalist Jonas Kooyman van @havermelkelite, die zal inzoomen op stedelijke eetgewoontes en voedsel als statussymbool.

De laatste Food Night op 29 maart, georganiseerd met het Slow Food Youth Network, neemt je mee naar de oorsprong van diverse soorten voedsel en de uitdagingen van een eerlijker en duurzamer voedselsysteem.

 

Waarom je de Food Nights niet wilt missen

De Food Nights zijn meer dan alleen een avondje uit. Het zijn ervaringen die je blik op voedsel zullen veranderen. Voor slechts €10 krijg je niet alleen toegang tot deze exclusieve avonden, maar kun je ook de tentoonstelling Food for Thought bezoeken, die overdag €18,50 kost. Een buitenkansje dus! Het avondprogramma van de komende Food Night met @havermelkelite vind je de website van het Scheepvaartmuseum.

 

Tickets nu beschikbaar

Wil je deel uitmaken van deze unieke culinaire ervaringen? De Food Nights vinden plaats van 19.00 tot 22.00 uur in Het Scheepvaartmuseum. Tickets zijn nu te verkrijgen via de website van het museum. Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt.

Tentoonstelling Food for Thought in Scheepvaartmuseum_@BLINKfotografie
Tentoonstelling Food for Thought in Scheepvaartmuseum_@BLINKfotografie

Een avond vol smaak en kennis

Hoewel er tijdens elke Food Night genoeg te proeven valt, raden we je aan om van tevoren te eten. Zo kun je je volledig concentreren op de rijke inhoud van de programma’s zonder afgeleid te worden door een knorrende maag.

Sluit je aan bij de culinaire gemeenschap

De Food Nights zijn niet alleen een kans om meer te leren over voedsel en cultuur, maar ook om gelijkgestemden te ontmoeten. Deel je passie voor eten en wijn, en wie weet, misschien ontmoet je wel nieuwe vrienden met dezelfde interesses.

Laat je inspireren

Of je nu een beginnende foodie bent of een ervaren culinaire avonturier, de Food Nights in Het Scheepvaartmuseum bieden voor ieder wat wils. Laat je inspireren door de verhalen achter ons voedsel en ontdek hoe je zelf een verschil kunt maken in de wereld van voedsel en duurzaamheid.

Dus, ben je klaar om je culinaire horizon te verbreden en deel te nemen aan een unieke ervaring? Boek je ticket nu en laat je verrassen door de wondere wereld van voedsel tijdens de Food Nights. We zien je daar!