Amuse Caprese & Champagne

Champagnehuis Pommery maakt tegenwoordig ook een eco-vriendelijke champagne. Zo’n hippe champagne vraagt om een hippe begeleider: Amuse Caprese. Deze frisse eenhapper voldoet aan dit idee; een cocktailprikker met een kerstomaatje (aan de tak gerijpt), verse basilicum en mini-mozzarella. Extra accent geeft de groene olijf gevuld met citroen. Die accentueert het nootachtige aroma in de champagne aangevuld met een vleug van citrus. De mini-mozzarella’s krijgen extra smaak doordat ze even gemarineerd worden in een zelfgemaakte basilicumdressing.

12 personen10 minuten

Ingrediënten voor Caprese

  • 1 bakje verse basilicum (15 gram)
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel honing
  • ½ teentje knoflook, uitgeperst
  • zout, versgemalen peper
  • 12 mini-mozzarella (Galbani)
  • 12 cherrytomaatjes (aan de tak gerijpt)
  • 12 groene olijven gevuld met citroen (Merza)
  • Extra: staafmixer, houten cocktailprikkers

Stap 1

Klop, met een staafmixer,  een basilicumdressing van: 10 gram verse basilicum, olijfolie, citroensap, honing, knoflook, zout en peper. Schep de mozzarella erdoor. Laat minimaal 10 minuten marineren.

Stap 2

Rijg aan een houtencocktailprikkers: cherrytomaatje, gemarineerde mozzarella, blaadje basilicum en olijf.

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Dit recept heb ik geschreven voor Gall&Gall en is geplaatst in Proef&3 2011
Fotografie Rob van de Vet, Styling Hanna van den Bos en Jan-Willem van Riel, Foodstyling Sander de Ponti

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Recept borrelhapje: een cocktailprikker met een cherrytomaatje (aan de tak gerijpt), verse basilicum en mini-mozzarella. Extra accent geeft de groene olijf gevuld met citroen. #borrelhapje #caprese #wijnspijscombinatie

2 reacties op “Amuse Caprese & Champagne”

  1. Er zit helaas een foutje in het recept: Bij stap 1 staan de volgende ingrediënten te veel opgeschreven
    olie, azijn, mosterd, suiker, zout en peper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *