Champagnehuis Pommery maakt tegenwoordig ook een eco-vriendelijke champagne. Zo’n hippe champagne vraagt om een hippe begeleider: Amuse Caprese. Deze frisse eenhapper voldoet aan dit idee; een cocktailprikker met een kerstomaatje (aan de tak gerijpt), verse basilicum en mini-mozzarella. Extra accent geeft de groene olijf gevuld met citroen. Die accentueert het nootachtige aroma in de champagne aangevuld met een vleug van citrus. De mini-mozzarella’s krijgen extra smaak doordat ze even gemarineerd worden in een zelfgemaakte basilicumdressing.
12 personen | 10 minuten |
Ingrediënten voor Caprese
- 1 bakje verse basilicum (15 gram)
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel honing
- ½ teentje knoflook, uitgeperst
- zout, versgemalen peper
- 12 mini-mozzarella (Galbani)
- 12 cherrytomaatjes (aan de tak gerijpt)
- 12 groene olijven gevuld met citroen (Merza)
- Extra: staafmixer, houten cocktailprikkers
Stap 1
Klop, met een staafmixer, een basilicumdressing van: 10 gram verse basilicum, olijfolie, citroensap, honing, knoflook, zout en peper. Schep de mozzarella erdoor. Laat minimaal 10 minuten marineren.
Stap 2
Rijg aan een houtencocktailprikkers: cherrytomaatje, gemarineerde mozzarella, blaadje basilicum en olijf.
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Dit recept heb ik geschreven voor Gall&Gall en is geplaatst in Proef&3 2011
Fotografie Rob van de Vet, Styling Hanna van den Bos en Jan-Willem van Riel, Foodstyling Sander de Ponti
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Er zit helaas een foutje in het recept: Bij stap 1 staan de volgende ingrediënten te veel opgeschreven
olie, azijn, mosterd, suiker, zout en peper.
Inderdaad, een foutje. Meteen hersteld. Dank voor je opmerking.