Weekmenu #17

5 x de oven maakt alles eenvoudig

Hou je van simpel en makkelijk, dan is de oven je vriend. Het is meestal alleen een kwestie van ingrediënten mengen, overdoen in je braadslede en de oven doet de rest. Dus deze week staan de recepten uit de oven centraal. Van kip en lam tot vis of risotto met worst. Alles even makkelijk en eenvoudig. De oven doet het meeste werk.

Bij al deze gerechten uit de oven hoort vanzelfsprekend  een goed glas wijn. Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elk recept.

Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel. 

MAANDAG

Op Meatless Monday maken we een heerlijke hartige taart: spinazietaart met artisjokken. Recept van de vrolijke Janny van der Heijden van Heel Holland Bakt. Ze gebruikt kant-en-klaar filodeeg en dat zorgt voor een mega krokante buitenkant. Je moet alleen op tijd beginnen, want de taart gaat 1 uur en 20 minuten de oven in.

Spinazietaart met artisjokken uit kookboek Ovengerechten van Janny van der Heijden
Spinazietaart met artisjokken

DINSDAG

Voor dinsdag staat een heerlijke Risotto uit de oven van Yvette van Boven op het menu. Even snijden, alles aanbakken, door elkaar roeren en de oven doet de rest.

Risotto met worst en paprika van Yvette van Boven uit Homemade
Risotto met worst en paprika

WOENSDAG

Uit het kookboek ‘Uit de oven’ van de Britse Diana Henry komt dit recept: Kippendijfilet met feta en harissayoghurt.  Een boek boordevol snelle ovenschotels en dit is er eentje van. Je mengt alle ingrediënten in de braadslede en de oven doet het werk. Fantastisch toch!

Kippendijfilet met feta uit de oven van Diana Henry
Kippendijfilet met feta uit de oven

DONDERDAG

Voor de donderdag opnieuw iets makkelijks met alles uit één ovenschaal: heekfilets met chorizo en bonen. Maar deze is niet alleen makkelijk, nee ook heel snel. Je gelooft het niet, maar je zit binnen 25 minuten aan tafel. En staat je ovenschotel eenmaal in de oven, dan maak je in de tussentijd een lekkere groene salade met avocado. Smullen maar…

Heek met chorizo uit het kookboek Vers uit de oven van Ajda Mehmet
Heek met chorizo en bonen

 VRIJDAG

Op vrijdagavond luiden we het zonnige weekend in met een echt voorjaarsgerecht: lamsrack met tijmkorst. Heel simpel om te maken. Serveren met wat tagliatelle en ratatouille. Je bent de koning te rijk. Heerlijk!

Lamsrack met tijmkorst
Lamsrack met tijmkorst

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 6 Uit de ovenZin in nog meer gerechten uit de oven? Hier vind je er meer!

 

 

 

 

BEWAAR DIT WEEKMENU MET 5X GERECHTEN UIT DE OVEN OP PINTEREST!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

 

Weekmenu met makkelijke recepten uit de oven. Ovengerechten die iedereen lekker vindt en die eenvoudig te bereiden zijn. Want de oven doet het meeste werk. Intussen kun je lekker andere dingen doen. Van snelle ovenschotels voor doordeweeks tot een heerlijke lamsrack voor het weekend. In een handomdraai zet je heerlijke gerechten op tafel. #oven #makkelijk #doordeweeks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *