Voor het weekend

Ravioli met asperges en garnalen

Krijg je gasten dit weekend en wil je iets bijzonders op tafel? Met deze ravioli scoor je punten! Ziet er ingewikkeld uit, maar de bereiding is simpel. Je moet er alleen voor zorgen dat de voorbereiding goed is. Dat doe je door de gevulde lasagnevellen van tevoren te maken en op een bakblik met bakpapier te leggen. Vlak voor de maaltijd schuif je het bakblik in de voorverwarmde oven en laat de ravioli in ca. 6 minuten warm worden. Succes verzekerd!

Welke wijn bij ravioli met asperges en garnalen?

Lekkere open ravioli’s gevuld met asperges, tomaat, kaas en garnalen. Erover een zacht romige saus.  Hier past een kruidige, maar ook ronde witte wijn bij. Kies voor de Grüner Veltliner van Donauwinzer, dat is een kameleon, zowel rond, kruidig als fris. Maar ook een witte provence wijn van Domaine de Lauzières kan alle deze verschillende smaken goed tegenspel geven.

6 personen45 minuten

 Ingrediënten

  • 12 vellen verse lasagne (250 gram)
  • 500 gram witte asperges
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 8 gedroogde tomaten op olie, in stukjes
  • 200 gram gepelde grote garnalen
  • 200 gram Manchego (harde Spaanse kaas)
  • versgemalen peper

saus

  • 1 eetlepel boter
  • 125 gram veldsla
  • 4 bosuitjes, in ringetjes
  • 1 bakje verse basilicum (15 gram)
  • 250 ml kookroom light
  • nootmuskaat

Stap 1

Kook de lasagne in ruim water met zout in ca. 3 minuten beetgaar. Laat de vellen over de rand van een vergiet uitlekken.

Stap 2

Verwijder de houtige uiteinden van de asperges. Schil de witte asperges vanaf de kop. Snijd de kopjes eraf en kook ze in ca. 3 minuten beetgaar. Bewaar ze voor de garnering. Snijd de rest van de asperges in dunne plakjes. Verhit de olie in een wok of koekenpan en bak de aspergeplakjes al omscheppend ca. 3 minuten. Bak de stukjes tomaat en garnalen ca. 1 minuut mee. Rasp ongeveer 1/4 van de kaas en bewaar dit voor de garnering. Snijd de rest in kleine blokjes. Schep het aspergemengsel in een kom en schep de blokjes kaas erdoor. Breng op smaak met peper. Leg de lasagnevellen op een bakplaat die bedekt is met bakpapier. Verdeel het aspergemengsel erover de lasagnevellen en vouw de vellen dubbel. Dek af met aluminiumfolie. Zet apart tot gebruik. Tot zover kun je dit gerecht voorbereiden tot de gasten aan tafel zitten!

Stap 3

Oven voorverwarmen op 175 °C. Schuif het bakblik in de oven en laat de gevulde lasagnevellen (ravioli) in ca. 6 minuten warm worden. Smelt intussen de boter in een steelpan. Schep de veldsla, 3/4 van de bosui en de basilicum (enkele mooie blaadjes bewaren voor de garnering) erdoor en laat ca. 1 minuut smoren. Voeg de kookroom toe en pureer het geheel met de staafmixer tot een gladde saus. Breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Zet even apart.

Stap 4

Leg op ieder bord 2 gevulde ravioli’s. Verdeel de saus erover. Garneer met aspergekopjes, bosui, basilicum en geraspte kaas. Lekker met tomatensalade en ciabattabrood.

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Geef je hier op.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *