Wat eten we volgende week? Dat antwoord komt deze week van foodie Luciana Lauxtermann. Zij is van Italiaanse afkomst.
En als rasechte Italiaanse koos zij uiteraard voor een paar van haar favoriete pasta recepten. Evenals foodie Janneke Vrij heeft ook zij net de cursus food journalistiek bij Fontys in samenwerking met Elle Eten afgerond. Voor I Love Food & Wine gaat zij schrijven over de Italiaanse keuken. Deze week haar Italiaanse inspiratie voor de komende week uit het receptenarchief van I Love Food & Wine.
En, heb je zin in een glas wijn bij je eten? Bij elk gerecht vind je een bijpassend advies. Want daar gaat het om op I Love Food & Wine: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor mooie momenten aan tafel.
MAANDAG: vega broodje hamburger
Jamie Oliver is een van mijn favoriete tv-koks. Op Meatless Monday komt de vegetarische versie van zijn broodje hamburger insanity op tafel. Hamburgers associeer ik, normaal gesproken, met fast food en buiten de deur een snelle hap doen. Daar ben ik vanaf nu dus van afgestapt! Wat is dit onwijs lekker en makkelijk te maken. Voor de vegetarische burger heb ik gekozen voor het merk Garden Gourmet, omdat ik veel andere vegetarische producten van hun erg lekker vind. Deze vegetarische burger staat vanaf nu op nummer 1 bij mij!
DINSDAG spaghetti aglio e olio
De spaghetti aglio e olio is zo’n Italiaans gerecht waar de kunst echt in de eenvoud ligt. Leuk weetje, dit recept komt uit Napels en is ontstaan uit geldgebrek. De 5 benodigde ingrediënten (olie, knoflook, pepertje, peterselie, spaghetti) heb je namelijk altijd wel in huis, en zo heb je in een handomdraai je avondeten op tafel staan. Een belangrijke tip, wanneer je denkt dat je voldoende olie hebt gebruikt doe er dan nog een scheut bij. Een droge spaghetti aglio e olio bestaat niet! Gooi nooit al je kookwater weg, een cucchiaio (eetlepel) bij de spaghetti maakt het geheel extra smeuïg. Buon appetito!
WOENSDAG pasta pesto uit Genua
De pasta pesto uit Genua is mijn ‘old time favorite’, gezien mijn familie uit Genua komt en ik opgegroeid ben met de vers gemaakte pesto van mijn tante.
Deze klassieker uit de Italiaanse keuken mocht uiteraard niet ontbreken in mijn favoriete weekmenu. De rigatoni pasta vind ik persoonlijk het lekkerst voor bij de pesto, zodat je ongeoorloofd mag slurpen. Mocht je nog altijd twijfelen welke geraspte kaas erbij hoort, de Parmigiano Reggiano is vooral voor het raspen en de Grana Padano meer voor de stukken kaas op een kaasplank of als lekker tussendoortje.
DONDERDAG Biefstuk met groene salsa
Na de afgelopen dagen vooral vegetarische gerechten te hebben gegeten, kies ik vanavond voor biefstuk met een heerlijke groene kruidensalsa. Timing is key bij dit recept! Ik vond dit gerecht zo verrukkelijk dat ik het absoluut vaker zal maken.
VRIJDAG Franse uienpizza
It’s Friday! Pizza day! Dit keer geen pizza uit de Italiaanse keuken, maar een Franse variant. Pizza maken is nog nooit zo makkelijk geweest met het koelverse bladerdeeg uit de supermarkt. Het deeg hoef je niet meer uit te rollen en zo heb je in een handomdraai je pizza op tafel staan. Tot slot nog een hele goede tip: leg de ansjovis van tevoren even in wat melk, dan smaken ze minder zout.
KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!
Meer ideeën nodig, en benieuwd naar de persoonlijke favorieten van Jolande? Dit zijn mijn aanraders.
Benieuwd geworden naar mijn e-book?
Wereldse Smaken, Wereldse Wijnen is een smaakvol e-book van 64 pagina’s. Met 18 wereldgerechten om nooit te vergeten, 19 icoonwijnen en 23 culinaire hotspots. Download voor slechts € 5,-
Zorgeloze kerst zonder stress? Dat kan! 🎄
EARLY BIRD ACTIE
Ontdek ons Stressvrije Kerst e-book – jouw ultieme gids voor een ontspannen kerstdiner! Met 5 complete kerstmenu’s, handige werkplannen per dagdeel, wijnsuggesties en slimme tips om kerststress te vermijden.
🎁 Early bird-actie! Bestel vóór 15 november voor slechts €5,99 (daarna €7,50).
Plus: 10% korting op de bijpassende wijnen van kwaliteitsimporteur QV Select! Mis deze kans niet om van jouw kerst een onvergetelijke en ontspannen feestdag te maken.
Bestel 'm direct!