Voor het weekend

Moederdagontbijt à la Bridgerton

Op Moederdag een ontbijt op bed krijgen; wie wil dat niet? Helaas is mij dat nooit overkomen. Bij ons kwam er een Moederdag-ontbijt op tafel (meestal door mij zelf gemaakt!). Maar het kan decadenter en veel verleidelijker; dat is een ontbijt zoals ze bij Bridgerton serveren. Hoe ziet dat eruit? Het onlangs uitgekomen kookboekje De Officiële Bridgerton bijbel geeft antwoord. Lees maar even mee. Misschien heb je dan meteen een Moederdag cadeau-idee te pakken!

 Netflix-serie Bridgerton

Zegt het je wat: Bridgerton? Mocht je deze serie nog niet hebben gezien, dan is het zeker een aanrader, tenminste als je houdt van historische series à la Downtown Abbey. Bridgerton is ook zo’n kostuumserie en heeft inmiddels het tweede seizoen afgerond (3e en 4e in de maak!). Maar voor wie het niet heeft gevolgd, vertel ik even waarover het gaat.

Inhoud

Bridgerton is een sprankelende, romantische dramaserie die zich afspeelt in het vroeg-19e-eeuwse Regency-tijdperk in Engeland. De serie volgt de welgestelde Bridgerton-familie, waarbij vooral de liefdeslevens en sociale intriges van de acht Bridgerton-kinderen centraal staan. De serie is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Julia Quinn en staat bekend om zijn kleurrijke kostuums, weelderige decors en een moderne twist aan de klassieke periodedrama, inclusief een eigentijdse soundtrack die klassieke versies van moderne hits bevat.

 

 

Het centrale thema: de mysterieuze roddelaarster Lady Whistledown, wiens identiteit een doorlopend mysterie is, verspreidt schandalige geheimen en roddels die vaak voor opschudding zorgen binnen de aristocratische samenleving.

 

Bridgerton bijbel voor feestjes en partijen

Voor alle Bridgertons-fans is er nu ook een kookboekje uitgekomen, geschreven door Emily Timberlake en Susan Vu. Dit boek onthult de geheimen van de beste gastheren en -vrouwen van de Ton. Naast 40 geweldige recepten voor hapjes en fingerfood, cocktails en mocktails, bevat deze bijbel ook alles over etiquette & entertainment om allerlei feestjes à la The Bridgertons te kunnen organiseren.

Ontbijt in stijl

Het kookboekje start met ‘Een ontbijtbezoek bij de Bridgertons’. Wat staat er dan zoal op het menu:

Crumpets met gezouten honing-boter, Theebiscuits met maanzaad, Quiche met prei en cheddar, Kippers op toast, Mini Pommes Anna en Londense mist-lattes.

Mini Pommes Anna à la Bridgertons
Mini Pommes Anna in stijl

Dat klinkt goed toch? Mooie ideeën voor een Moederdag-ontbijt op stand. Ik geef je alvast een voorproefje van het recept Londense mist-lattes.

Thee met melk à la Bridgerton

Engelse thee met opgeschuimde melk

Bereiding: 10 minuten
Totaal: 10 minuten
Als de wolken laag hangen en de Londense lucht een al te bekende sombere grijstint heeft, is het moeilijk de motivatie op te brengen je bed uit te komen. Dit geldt vooral als je de avond ervoor hebt gedanst en glühwein hebt gedronken. Maar dit warme, geurige thee-drankje, met zijn subtiele geur van verse vanille, is genoeg om zelfs de meest slaperige Bridgerton-broer of -zus uit bed en in de ontbijtzaal te lokken. Ook voor jou misschien?
Aantal 1 persoon

Ingredienten
 

Vanille-honingsiroop

 • 65 g suiker
 • 115 g honing
 • 160 ml water
 • 1 vanillestokje in de lengte opengesneden en het merg eruit geschraapt

Londense mist-lattes

 • 250 ml water
 • 2 Earl Grey-theezakjes
 • 175 ml melk
 • 2 tot 3 el vanille-honingsiroop

Bereiding
 

 • Maak eerst de vanille-honingsiroop, bijvoorbeeld een dag van tevoren.
 • Breng voor de mist-lattes het water aan de kook. Haal van het vuur en giet het kokende water in een grote mok of theekop. Voeg de Earl Grey-theezakjes toe en laat 5 minuten trekken.
 • Terwijl de thee trekt, verwarm je de melk in een kleine steelpan op middelmatig vuur tot deze dampend heet is, ongeveer 3 minuten.
 • Zodra de thee 5 minuten heeft getrokken, haal je de theezakjes eruit en gooi je ze weg.
 • Wanneer de melk heet is, kantel je de melk naar één kant van de pan en met een melkopschuimer of door flink met een garde te kloppen schuim je de melk tot het in volume is verdubbeld.
 • Roer de vanille-honingsiroop door de hete thee, giet de opgeschuimde melk erbij en schep het resterende melkschuim erop. Serveer onmiddellijk.

Het kookboek De officiële Bridgerton Bijbel

Sfeervol kookboekje met decadente gerechten voor feestjes en partijen. Behalve de eerder genoemde ontbijtgerechtjes, staan er ook recepten in als scones met stiltonkaas, gevulde champignons, Eton Messes, Champagne-punch en Geschroeide sint-jakobsschelpen. Alles voor een feest in stijl à la Bridgertons!

Smaakt dit recept naar meer? Bestel het kookboek hieronder:

Cover Bridgerton Titel : De officiële Bridgerton Bijbel voor feesten en partijen
Auteur : Emily Timberlake & Susan Vu
Uitgever : Uitgeverij Kosmos
ISBN : 978 90 4393 3568
Prijs : € 19,99

 

 

Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept