Ben je op zoek naar een snelle pasta? Nou, dan is deze farfalle met ham en doperwten de ultieme oplossing. Hij staat in 15 minuten op tafel en is super eenvoudig om te maken.
Voor het juni-nummer van Proef& van Gall & Gall bedacht ik deze snelle pasta met ham en doperwten. Het gerecht combineert heel goed met hun zwierige Chardonnay uit ZO Australië van Wolf Blass Yellow. Waarom? Deze Chardonnay smaakt vol, rijp en soepel. De aangename zachtheid past uitstekend bij dit smeuïge pastarecept met romige saus. De gerookte smaak van de hamreepjes komt overeen met de lichte smaak van hout in de wijn. En de frisse munt in het recept accentueren de frisse zuren.
4 personen
15 minuten
Ingrediënten
300 gram farfalle-pasta
zout
2 eetlepels olijfolie
1 ui, gesnipperd
400 gram tuinerwtjes extra fijn (diepvries) *
250 gram Mascarpone
1 dl witte wijn
versgemalen peper
200 gram hamreepjes
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
2 eetlepels munt, fijngeknipt
Stap 1
In pan farfalle in ruim kokend water en zout gaarkoken volgens gebruiksaanwijzing. Afgieten.
Stap 2
Intussen in andere pan olijfolie verhitten. Ui ca. 3 minuten fruiten. Bevroren doperwten toevoegen en ca. 2 minuten meebakken. Mascarpone en wijn erdoor roeren. Doperwten in ca. 6 minuten beetgaar koken. Hamreepjes toevoegen en 1 minuut meewarmen. Op smaak brengen met zout en peper.
Stap 3
Pastaborden voorverwarmen. Schep de pasta door de saus. Verdeel over de borden. Strooi er Parmezaanse kaas en munt over.
* tip: De maand juni is de maand van de verse doperwten. Als je wat meer tijd heeft is het nog lekkerder om die te gebruiken. Koop dan de dubbele hoeveelheid (ca. 800 gram), want deze doperwten moeten nog gedopt worden. Kooktijd blijft hetzelfde.
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Dit recept heb ik geschreven voor Gall&Gall en is geplaatst in Proef&5 2010 Fotografie Rob van de Vet, Styling Hanna van den Bos en Jan-Willem van Riel, Foodstyling Sander de Ponti
Geef een antwoord