Wat zetten we de komende week op ons menu? We kiezen voor Ottolenghi! Dan weet je zeker dat het elke dag feest wordt. Zijn briljante, smaakvolle gerechten boordevol groente vindt iedereen lekker. Misschien niet altijd even snel klaar, maar met deze Ottolenghi recepten is succes verzekerd!
Alvast een VRAAG: Wat is jouw favoriete Ottolenghi recept? Misschien uit het kookboek Plenty? Laat even weten onderaan dit bericht. Wellicht kan ik het ook publiceren?!
Natuurlijk altijd met een bijpassende wijn (bekijk het wijnadvies bij elk recept). Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel.
MAANDAG: portobello-steaks
Uit het kookboek Flavour komt dit vegetarische recept portobello-steaks met een puree van limabonen. Zeker niet moeilijk om te maken, je moet alleen op tijd beginnen. De oven doet het werk. Zeer intens van smaak en weergaloos lekker.
DINSDAG: zalm à la Bridget Jones
Niet alle recepten van Ottolenghi zijn ingewikkeld! Kijk maar eens naar deze zalm. Dit overheerlijke recept met zalm en een pijnboompittensalsa komt uit zijn kookboek Simpel. Staat in 30 minuten op tafel. Lekker met gebakken krieltjes.
WOENSDAG: geroosterde aubergines met saffraanyoghurt
Deze meer dan goddelijke salade is een echte klassieker uit de Ottolenghi keuken. Zoete smeuige geroosterde aubergines met frisse saffraanyoghurt en granaatappelpitjes. Echt heel simpel om te maken. Maar ook hier geldt: op tijd beginnen. De aubergines rooster je in 35 minuten, maar moeten daarna wel weer afkoelen. Het is eigenlijk een voorgerecht of iets voor op een buffet. Wil je dit als hoofdmaaltijd op tafel zetten, geef er dan krokante zoete aardappelfrietjes bij. Succes gegarandeerd!
DONDERDAG: zalm met tahin
Uit het kookboek OTK (Ottolenghi Test Kitchen) komt dit recept van zalm met tahin. Geen lange ingrediëntenlijst en heel makkelijk om te maken. Ook hier doet de oven het werk. Staat in 25 minuten op tafel.
VRIJDAG: vegetarisch lasagne
Voor het weekend een vegetarisch recept waar je meer tijd voor nodig hebt. Het is een lasagne met een ragù, niet van vlees, maar van diverse paddenstoelen. Wel bewerkelijk, maar de moeite meer dan waard.
KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!
Nog meer makkelijke ovenrecepten nodig? Hier vind je nog vijf.
Wereldse Smaken, Wereldse Wijnen is een smaakvol e-book van 64 pagina’s. Met 18 wereldgerechten om nooit te vergeten, 19 icoonwijnen en 23 culinaire hotspots. Hier kun je hem downloaden.
BEWAAR DIT WEEKMENU OP PINTEREST!
Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.
Zorgeloze kerst zonder stress? Dat kan! 🎄
Download 'm nu!
Ontdek ons Stressvrije Kerst e-book – jouw ultieme gids voor een ontspannen kerstdiner! Met 5 complete kerstmenu’s, handige werkplannen per dagdeel, wijnsuggesties en slimme tips om kerststress te vermijden.
Plus: 10% korting op de bijpassende wijnen van kwaliteitsimporteur QV Select! Mis deze kans niet om van jouw kerst een onvergetelijke en ontspannen feestdag te maken.
Bestel 'm direct!