Weekmenu #17

5x de beste Ottolenghi recepten

Wat zetten we de komende week op ons menu? We kiezen voor Ottolenghi! Dan weet je zeker dat het elke dag feest wordt. Zijn briljante, smaakvolle gerechten boordevol groente vindt iedereen lekker. Misschien niet altijd even snel klaar, maar met deze Ottolenghi recepten is succes verzekerd!

Alvast een VRAAG: Wat is jouw favoriete Ottolenghi recept? Misschien uit het kookboek Plenty? Laat even weten onderaan dit bericht. Wellicht kan ik het ook publiceren?!

Natuurlijk altijd met een bijpassende wijn (bekijk het wijnadvies bij elk recept). Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

 

MAANDAG: portobello-steaks

Uit het kookboek Flavour komt dit vegetarische recept portobello-steaks met een puree van limabonen. Zeker niet moeilijk om te maken, je moet alleen op tijd beginnen. De oven doet het werk. Zeer intens van smaak en weergaloos lekker.

Portobello uit de oven, steaks met limabonenpuree uit het kookboek Flavour van Yotam Ottolenghi
Portobello uit de oven, steaks met limabonenpuree

DINSDAG: zalm à la Bridget Jones

Niet alle recepten van Ottolenghi zijn ingewikkeld! Kijk maar eens naar deze zalm. Dit overheerlijke recept met zalm en een pijnboompittensalsa komt uit zijn kookboek Simpel. Staat in 30 minuten op tafel. Lekker met gebakken krieltjes.

Zalm met pijnboompittensalsa Ottolenghi
Zalm met pijnboompittensalsa

WOENSDAG: geroosterde aubergines met saffraanyoghurt

Deze meer dan goddelijke salade is een echte klassieker uit de Ottolenghi keuken. Zoete smeuige geroosterde aubergines met frisse saffraanyoghurt en granaatappelpitjes. Echt heel simpel om te maken. Maar ook hier geldt: op tijd beginnen. De aubergines rooster je in 35 minuten, maar moeten daarna wel weer afkoelen. Het is eigenlijk een voorgerecht of iets voor op een buffet. Wil je dit als hoofdmaaltijd op tafel zetten, geef er dan krokante zoete aardappelfrietjes bij. Succes gegarandeerd!

Geroosterde aubergine met saffraanyoghurt
Geroosterde aubergines met saffraanyoghurt

DONDERDAG: zalm met tahin

Uit het kookboek OTK (Ottolenghi Test Kitchen) komt dit recept van zalm met tahin. Geen lange ingrediëntenlijst en heel makkelijk om te maken. Ook hier doet de oven het werk. Staat in 25 minuten op tafel.

zalm met tahin van Ottolenghi uit het kookboek OTK Shelf Love
Zalm met tahin: in 25 minuten klaar

VRIJDAG: vegetarisch lasagne

Voor het weekend een vegetarisch recept waar je meer tijd voor nodig hebt. Het is een lasagne met een ragù, niet van vlees, maar van diverse paddenstoelen. Wel bewerkelijk, maar de moeite meer dan waard.

Pittige paddenstoelenlasagne van Ottolenghi uit het kookboek Flavour
Pittige paddenstoelenlasagne

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

 

Weekmenu 17 2021 Gerechten uit de ovenNog meer makkelijke ovenrecepten nodig? Hier vind je nog vijf.

 

 

 

 

Benieuwd naar mijn e-book met wereldgerechten?
Wereldse Smaken, Wereldse Wijnen is een smaakvol e-book van 64 pagina’s. Met 18 wereldgerechten om nooit te vergeten, 19 icoonwijnen en 23 culinaire hotspots. Hier kun je hem downloaden.

BEWAAR DIT WEEKMENU OP PINTEREST!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Weekmenu met 5 goddelijke Ottolenghi recepten. Afkomstig uit de kookboeken Simpel, OTK en Het kookboek. Zowel snel, makkelijk, simpel als iets voor het weekend. Met veel groenten en vaak vegetarisch. Met net dat kleine beetje Midden-Oosten. Recepten nodig? Ga naar de website van I Love Food & Wine.

4 reacties op “5x de beste Ottolenghi recepten”

  1. Mijn favoriete recept van Ottolenghi: Geroosterde aubergine met ansjovis en oregano.
    Staat in zijn boek ‘Simpel’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *