Weekmenu #15

5x Slank voorjaar

Pasen bijna achter de rug, waarschijnlijk met een weekend boordevol gezellige momenten. De week die daarop volgt wil je weer even terug naar de basis en je gewicht in de gaten houden. Daarom een slank weekmenu met calorie-arme voorjaarsgerechten van maximaal 520 Calorieën per persoon. Bovendien heel makkelijk om te maken. Ik ga ervoor!

Natuurlijk altijd met een bijpassend wijnadvies. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

MAANDAG

Op Meatless Monday starten we met de gevulde aubergines van Hugh Fearnley-Whittingstall uit zijn kookboek LICHT. Levert maar 215 Calorieën per persoon.

Gevulde aubergines
Aubergines gevuld met zoetzure tomaten

DINSDAG

Op dinsdag eten we een snelle pasta die ook nog eens heerlijk slank is: linguine met kalkoen en lekker veel groenten. Dit wordt gegarandeerd een favoriet recept als je aan het lijnen bent. Levert 520 Calorieën per persoon.

Linguine met boontjes, tomaat en kalkoen_1
Linguine met boontjes, tomaat en kalkoen

WOENSDAG

Kabeljauw en papillotte is een recept van Melissa Hemsley: slank & simpel. Echt een makkelijk recept voor doordeweeks. Levert 440 Calorieën per persoon.

Vis en papillotte
Vis en papillotte

DONDERDAG

Nog een keertje vegetarisch deze week met gestoofde groenten met ei! Levert 290 Calorieën per persoon mits je lightroom gebruikt! En dat is minstens even lekker.

Gestoofde groenten met ei
Gestoofde groenten met ei

VRIJDAG

Voor het weekend zetten we een echte Italiaanse favoriet op de boodschappenlijst: Bistecca Tagliata. Levert 440 Calorieën per persoon.

Bistecca tagliata liggend
Bistecca tagliata

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

 

Weekmenu 27 Zomers SlankNog meer slanke gerechten nodig? Hier vind je er nog vijf.

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.