Weekmenu #4

Gezonde stamppotten; net even anders

‘Wat eten we vandaag? Stamppot… Wat eten we vandaag? Stamppot… Stamppot? Alweer?’  Dit tv-spotje van de Lidl kan je nauwelijks zijn ontgaan deze week. Hij is dan ook héél vrolijk en aanstekelijk met al die spelende kinderen. Dat gaf mij inspiratie voor het weekmenu van de komende week. Heerlijke, gezonde stamppotten die net even anders zijn dan anders. Overeenkomst? Allemaal even lekker!!! 

Natuurlijk ook bij stamppot drink je een lekker glas wijn. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel (bekijk de wijn-spijsadviezen bij elk recept). Of lees nog even mijn verhaal over Welke wijn bij Hollandse stamppot. Laat je inspireren…

 

Vega stamppot van vier wintergroenten

Heerlijke stamppot van vier verschillende groenten: zoete aardappel, pastinaak, winterwortel en andijvie. Het is recept van de PowerFood-dame Rens Kroes (zus van model Doutzen Kroes). Het smaakt als een hutspot met allure. Dat komt vooral door de topping van gebakken uien met shiitake. Hard gekookt ei als garnering zorgt voor je eiwitten. Bovendien leuk om te zien. Echte aanrader!

Wintergroenten stamppot
Wintergroenten stamppot van pastinaak, winterwortel en zoete aardappel

Boerenkoolstamppot net even anders

Boerenkool met worst is een bekende klassieker (zie hier mijn recept!). Maar het kan ook anders. Deze versie met geroosterde uien, koriander en pittige chorizo is een modern alternatief. De topping met halfzachte eieren zorgt voor een fijne afwisseling en wat extra smeuïgheid.

Boerenkoolstamppot met geroosterde uien en chorizo
Ook bij zo’n simpele boerenkoolstamppot doet een Rioja het super!

 

Spitskoolstamppot met kerriegehakt

Woensdag, gehaktdag. Deze spitskoolstamppot met kerriegehaktballetjes is een van mijn lievelingen. Budgetproof en anders dan anders. In 30 minuten klaar.

Spitskool stamppot met kerrie-gehaktballetjes
Spitskool stamppot met kerrie-gehaktballetjes

Pastinaakstamppot met little gem

Aardappelen en pastinaak vormen de basis voor deze VEGA stamppot. Het is een recept van tv-kok Sharon de Miranda. Zij voegt vers gesneden little gem, oftewel romainesla, toe voor een krokant effect. De topping van gebakken uien en salie is verrassend. Staat in 25 minuten op tafel.

Pastinaak stamppot met little gem uit het kookboek Sharon gaat lokaal van Sharon de Miranda
Pastinaak stamppot met knapperige sla en salie

Snijbonenstamppot met kaasvlinders

Uit de koker van onze Boer zoekt Vrouw-presentatrice Yvon Jaspers komt deze heerlijk gezonde stamppot op basis van snijbonen! Zelfgemaakte kaaskoekjes en frisse kruidige tuinkers zorgen hier voor het net-even-anders-effect. Makkelijk om te maken en in 30 minuten klaar.

Snijbonenstamppot met kaas en tuinkers uit het kookboek Onze Boerderij van Yvon Jaspers
Snijbonen stamppot met kaas en tuinkers

 

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Stoere Stamppot

Nog meer stamppot ideeën nodig voor doordeweeks? Alleen nu met vlees of vis? Bekijk dit stoere weekmenu met nog vijf suggesties.

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *