Weekmenu #26

5x zomerse klassiekers uit de wereldkeuken

Mijn hart ligt bij klassiekers uit de wereldkeuken! Gerechten die iedereen kent en die hun culinaire waarde inmiddels bewezen hebben. Onweerstaanbare gerechten die je toch minstens eenmaal in je leven gegeten moet hebben. Voor deze week 5 zomerse klassiekers; van een Franse pissaladière en Italiaanse pasta pesto tot de Thaise Tom Kha Kung en Indonesische gado gado.

Daar hoort natuurlijk een lekker glas wijn bij. Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elke recept. En bestel dan meteen dat flesje online bij een van je (kleine) online wijn-webshops. Help onze ondernemers.

Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel. 

MAANDAG

Op Meatless Monday starten we met een zomerse klassieker uit Italië; pasta pesto. Maar dan de versie met aardappel en boontjes uit het vissersdorpje Portovenere. Simpel, snel en onweerstaanbaar lekker!

Pasta pesto met haricots verts en aardappel
Pasta pesto met haricots verts en aardappel

DINSDAG

Op dinsdag een klassieker uit de Franse keuken: pissaladière. Een heerlijke Franse pizza uit de Provence, belegd met zoet gestoofde uien, ansjovis en zwarte olijven. Geweldige combi.

Pissaladière
Bij Pissaladière past ook een licht rode wijn

WOENSDAG

Ook de Thaise keuken is hier een grote favoriet. Maak maar eens deze super-soep Tom Kha Kung uit de Wereldkeuken Thuis; een geweldige Thaise garnalen soep met kokosmelk. Je moet er misschien iets meer tijd voor uittrekken, maar deze maaltijdsoep staat dan toch in een uurtje op tafel.

Tom Kha Kung
Tom Kha Kung; Thaise garnalensoep

DONDERDAG

Op donderdag blijven we nog even in Azië. Voor vandaag een klassieker uit de Indonesische keuken. Uit Indorock, kookboek van het jaar 2019, komt deze overheerlijke gado gado met een kleine twist. De sesamdressing maakt hem anders dan anders. Toch liever iets simpeler, kies dan voor deze gado gado van Mieke.

Gado gado met spicy sesamsaus uit Indorock van Vanja van der Leeden
Gado gado met spicy sesamsaus

VRIJDAG

Voor het weekend reizen we terug naar zomers Italië. Uit de oven komt deze zonnige melanzane alle parmigiana. Een perfecte versie van tv-kok Jonathan Zandbergen. Heerlijk vegetarisch!

Melanzane alla Parmigiana uit Vijf seizoenen van Jonathan Zandbergen
Melanzane alla Parmigiana

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 20 Zomerse klassiekersOp zoek naar meer heerlijke zomerse klassiekers? Hier vind je er nog vijf.