Weekmenu #42

5x Wereldgerechten van ongekende klasse

Mijn grote passie ligt bij wereldgerechten. Klassiekers die iedereen kent, die iedereen lekker vindt. Vervolgens ga ik op zoek naar de perfecte versie. Dat soort recepten vind je op mijn website. Maar ook in het e-book dat net is verschenen: Wereldse Smaken, Wereldse Wijnen. Hierin heb ik nog 18 recepten verzameld.

Heb je mijn e-book al gedownload? Om je in de stemming te brengen, doen we een rondje over de wereld met wereldgerechten die al op de website staan; van Azië tot Afrika en Amerika. Dus kijk hoe afwisselend de komende week eruit gaat zien.  En alles is even lekker…

En…, bij al deze heerlijke wereldgerechten hebben we ook de juiste wijn gekozen. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor mooie momenten aan tafel. 

MAANDAG 

Op Meatless Monday starten we met een gerecht uit Europa: Italiaanse orzo met spinazie en feta. In feite is het een soort maaltijdsalade, afkomstig uit het kookboek Puur Pasta. Staat in 15 minuten op tafel!

Orzo met feta en spinazie
Orzo met feta en spinazie

DINSDAG

Op dinsdag reizen we naar Azië: wat dacht je van de Indiase garnalencurry? En ook dit gerecht is in een mum van tijd klaar. Komt uit het kookboek ‘A simple table’!

Garnalencurry
Garnalencurry

WOENSDAG

Op woensdag zetten we een Afrikaanse klassieker op tafel: bobotie. Dat is een ovenschotel met gehakt. Maak hem dit keer met abrikozen. Echt een aanrader!!!

Bobotie uit Zuid-Afrika
Bobotie uit Zuid-Afrika

DONDERDAG

Van Zuid-Afrika steken we over naar La Réunion, een eiland in de Indische Oceaan. Dit authentieke recept van kip met mango en gember is afkomstig het kookboek De Franse Wereldkeuken van de succesvolle kookboekschrijfster Tessa Kiros.

Kip met mango
Kip met mango en gember

VRIJDAG

We steken vervolgens de oceaan over naar Texas. Deze chili con carne is een toppertje. Je maakt hem niet met gehakt, maar met rundvlees. Ook voor het komende weekend heel geschikt.

Chili con carne uit Texas
Chili con carne uit Texas

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!!!

Benieuwd geworden naar het e-book?

Wereldse Smaken, Wereldse Wijnen is een smaakvol e-book van 64 pagina’s. Met 18 wereldgerechten om nooit te vergeten, 19 icoonwijnen en 23 culinaire hotspots. Download voor slechts € 5,-

E-book Wereldse Smaken, Wereldse Wijnen

 

 

BEWAAR DIT WEEKMENU MET WERELDGERECHTEN OP PINTEREST!

Wil je het weekmenu met wereldgerechten opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *