Wereldgerechten

I Love Food & Wine WEEKMENU #17

Rondje over de wereld; dat is het thema van deze week. Ik ben dol op allerlei verschillende keukens; van Azië tot Afrika en Amerika. Dus kijk maar hoe divers je komende week eruit kan komen te zien.  En alles even lekker…

En…, bij al deze heerlijke gerechten hebben we ook de juiste wijn gekozen. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor mooie momenten aan tafel. 

MAANDAG 

Op Meatless Monday starten we met een gerecht uit Europa: Italiaanse orzo met spinazie en feta. Afkomstig uit het kookboek Puur Pasta. En…, zo klaar. Staat in 15 minuten op tafel.

Orzo met feta en spinazie
Orzo met feta en spinazie

DINSDAG

Op dinsdag reizen we naar Azië: wat dacht je van de Indiase garnalencurry? En ook dit gerecht is in een mum van tijd klaar. Komt uit het kookboek ‘A simple table’!

Garnalencurry
Garnalencurry

WOENSDAG

Op woensdag zetten we een Afrikaanse klassieker op tafel: bobotie. Dat is een ovenschotel met gehakt. Maak hem dit keer met abrikozen. Echt een aanrader!!!

Bobotie uit Zuid-Afrika
Bobotie uit Zuid-Afrika

DONDERDAG

Van Zuid-Afrika steken we over naar La Réunion, een eiland in de Indische Oceaan. Dit authentieke recept van kip met mango is afkomstig van kookboekschrijfster Tessa Kiros.

Kip met mango
Kip met mango

VRIJDAG

We steken vervolgens de oceaan over naar Texas. Deze chili con carne is een toppertje. Je maakt hem niet met gehakt, maar met rundvlees. Ook voor het komende weekend heel geschikt.

Chili con carne uit Texas
Chili con carne uit Texas

Klik op de linkjes voor het bijbehorende recept!!!

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *