Weekmenu #19

5x Lekker Simpel

Vandaag (zondag 10 mei) vieren we een eenvoudige (hopelijk fijne) anderhalve meter moederdag. Morgen begint er voor velen een nieuw leven; de scholen gaan weer (gedeeltelijk) open, kappers en schoonheidsspecialisten mogen weer van start.
Inderdaad; er is een versoepeling van de regels  en sommigen kunnen aan het werk, maar de 1,5 meter-samenleving blijft en vanaf nu dragen we mondkapjes in het openbaar vervoer. En dat maakt alles anders! Eigen verantwoordelijkheid wordt belangrijker dan ooit.
Maar ook lekker en gezond koken blijft van levensbelang. En dat is helemaal niet moeilijk. Voor deze week een weekmenu met als thema: Lekker Simpel. Met vijf gerechten die makkelijk, eenvoudig en snel klaar zijn. Dan hoef je daar je hoofd niet over te breken.

Daar hoort natuurlijk een lekker glas wijn bij. Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elke recept. En bestel dan meteen dat flesje online bij een van je (kleine) online wijn-webshops. Help onze ondernemers.

Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel. 

MAANDAG

Op Meatless Monday een Italiaanse klassieker: pasta alla Norma! Met aubergines, tomaten en mozzarella. Een heerlijk smeuïg en vegetarisch pastagerecht. Staat in 35 minuten op tafel.

Pasta alla Norma
Pasta alla Norma

DINSDAG

Op dinsdag eten we kalfsmedaillons met spinazie. Eenvoudig smaakvol recept van de Vlaamse Pascale Naessens. Bovendien koolhydraatarm. Let op: recept voor 2 personen.

Kalfsmedaillons met paddenstoelen
Kalfsmedaillons met paddenstoelen

WOENSDAG

Woensdag, gehaktdag. Vandaag maken we Mexicaanse tortilla’s met gehakt, tomatensaus en paddenstoelen. Wil je nog sneller klaar zijn, gebruik dan een blikje tomatenblokjes in plaats van verse tomaten, dat scheelt wat snijwerk.

Mexicaanse Tortilla's
Mexicaanse Tortilla’s met gehakt

DONDERDAG

Op donderdag eten we knapperig gebakken dorade met gekonfijte tomaatjes. Staat in 25 minuten op tafel. Serveer met gebakken krieltjes.

Dorade met gekonfijte tomaatjes
Doradefilets met gekonfijte sherrytomaatjes

VRIJDAG

Voor het weekend zetten we weer asperges op het menu. Deze keer: asperges met ham en beurre noisette. Je maakt geen gewone botersaus, maar beurre noisette met een hazelnootaccent. Staat in 30 minuten op tafel.

Asperges met beurre noisette
Asperges met ham en beurre noisette

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 13 Snel & SimpelOp zoek naar meer simpele recepten? Hier vind je er vijf.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *