Wat eten we de komende week? De lekkerste gerechten van onze Nederlandse kookboekenschrijfsters: Janneke Philippi, Yvette van Boven, Emma Thouars, Mari Maris en Masha Lammes. Allemaal vrouwen die waanzinnig lekker kunnen koken en al diverse kookboeken hebben geschreven. Uiteraard zijn er meer dan deze vijf te bedenken. Maar die komen een volgende keer aan de beurt. Maar voor deze week mijn favorieten van deze vrouwelijke foodies. Geniet lekker mee…
En…, bij al deze waanzinnige gerechten van foodies heb ik ook de juiste wijn gekozen. Mijn wijnadvies vind je bij het recept zelf. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel.
MAANDAG Indiase auberginecurry van Emma
Op Meatless Monday staat natuurlijk Emma Thouars bovenaan. Ze schreef meerdere kookboeken waarin de Aziatische keuken centraal staat. Dit recept Indiase auberginecurry komt uit haar boek Amazing Asia Vega. Heel makkelijk om te maken en waanzinnig lekker. Frisse korianderyoghurt maakt het helemaal af. Een van mijn favorieten.
DINSDAG Gehaktballetjes in romige dillesaus van Janneke
Uit de koker van Janneke Philippi (ze heeft een vaste rubriek in Delicious!) komen deze gehaktballetjes in romige dillesaus. Het recept is afkomstig uit haar kookboek Heerlijk Simpel. Serveer met lintmacaroni en een salade. Mmm, echt genieten.
WOENSDAG Uientaart van Mari
Uit het kookboek à la Minute van groentekoningin Mari Maris komt deze krokante quiche met uien. Superlekker!!! Maar let op; echt snel is hij niet, want je bent er ruim een uur mee bezig voordat ie op tafel staat. Maar dan heb je ook wat! Ga de uitdaging aan. Of maak hem kant-en-klaar bladerdeeg uit de koeling.
DONDERDAG Wél lekkere pastasalade van Yvette
Donderdag wordt er volop zon verwacht; het wordt 25 graden! We kunnen eindelijk weer buiten eten. Zet dan deze heerlijke zomerse pastasalade van Yvette van Boven op tafel met lekker veel groenten. Gezond en echt heel erg lekker!
VRIJDAG Mexicaanse ovenschotel van Mascha
Voor het weekend zetten we deze Mexicaanse ovenschotel op tafel van kookboekschrijfster Mascha Lammes. Het is een mix tussen ‘kapsalon’ en nachos uit de oven. Met patat, gemarineerde biefstuk, tomatensaus en guacamole. Je eet je vingers erbij op!
KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT
Wereldse Smaken, Wereldse Wijnen is een smaakvol e-book van 64 pagina’s. Met 18 wereldgerechten om nooit te vergeten, 19 icoonwijnen en 23 culinaire hotspots. Hier kun je hem downloaden.
Op zoek naar meer kookboek gerechten van foodies? Hier vind je de lekkerste van 2022.
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Wil je dit weekmenu niet kwijtraken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je iedereen inspireren, maar ook je recepten makkelijk terugvinden.
GRATIS E-BOOK
Welke wijn past bij welk gerecht?
Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?
- Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
- Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen