Stoere stamppot

I Love Food & Wine WEEKMENU #43

Hou jij ook van die heerlijke Hollandse stamppotten? Wij wel, zeker als het zo’n druilerig herfstweer is, krijg ik weer zin in hartverwarmende oerdegelijke maaltijden zoals zuurkool, boerenkool of hutspot. Dus vijf maal creatieve stamppot deze week, want wij trekken ons even niets aan van de koolhydraat-arme trend. 

Natuurlijk ook nu met een glas wijn erbij. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel (lees de wijn-spijsadviezen bij elk recept). Laat je inspireren…

MAANDAG

Op meatless monday starten we met een vegetarische stamppot met spinazie en knolselderij. Vandaag toch een koolhydraat-arme variant, want er komt geen aardappel aan te pas. Afkomstig uit het kookboek Veggie, very much.

Spinaziestamppot met knolselderij
Koolhydraat-arme stamppot met spinazie en knolselderij

DINSDAG

Voor de dinsdag eten we koolstamppot met kipgehaktballetjes. Een geweldig recept van de Belgische tv-kok Jeroen Meus. Het geheim zit in de saus. Aanrader!!!

Koolstamppot met kippengehaktballen
Koolstamppot met kippengehaktballen en speksaus

WOENSDAG

Natuurlijk mag deze klassieker niet ontbreken: zuurkoolstamppot met spek. Behalve wijn, smaakt ook een biertje hier heel goed bij. Welke? Kijk naar mijn wijnadvies.

Zuurkoolstamppot met worst
Klassieke zuurkoolstamppot met worst

DONDERDAG

Voor de verandering: geen vlees maar vis. Ook dat kan heel lekker zijn met een heerlijk stamppotje van andijvie. In dit geval met rode poon. Geen zin in vis? Kijk dan naar deze andijviestamppot met een smeuïge gehaktbal.

 

Andijviestamppotje met rode poon
Andijviestamppotje met rode poon

VRIJDAG

Deze bietenstamppot met champignons is een van mijn favorieten. Lekker licht, supermakkelijk en zo klaar. Heerlijk met een knapperige kipschnitzel. Krijg nu al trek.

Bietenstamppot met paddenstoelen
Bietenstamppot met paddenstoelen

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *