Waanzinnig lekker!

Makkelijk kerstmenu van 5 TV koks

Kerst 2020: ben je al op zoek naar een mooi kerstdiner voor dit jaar? In dit kerstmenu zetten we tv koks aan het werk. Van Janny van der Heijden en Jonathan Zandbergen tot Ottolenghi en Jamie Oliver. Geen moeilijke recepten, want daar houd ik niet van. Nee maakbaar, maar wel bijzonder. Gegarandeerd succes, want ik heb alles voor je uitgetest!

Kerstmenu van 5 tv koks

  • Carpaccio van coquilles en grapefruit
  • Romige mosselsoep met Hollandse garnalen
  • Kalkoenrisotto
  • Groene bonensalade met hazelnoten
  • Mascarponemousse met blauwe bessen

 

Voorgerecht Dagný Ros

Carpaccio van coquilles en grapefruit

Waarschijnlijk ken je haar minder goed. Maar deze tv-kok (Dagný Ros Asmundsdóttir) is vooral bekend in België. Ze komt oorspronkelijk uit IJsland en deze carpaccio van coquilles en rode grapefruit is van haar hand. Het lijkt een beetje op ceviche, en je maakt het in een handomdraai.

Coquilles met grapefruit uit Easy Nordic van Dagny Rós
Carpaccio van coquilles en rode grapefruit

Soep Janny van der Heijden

Romige mosselsoep met Hollandse garnalen

Janny van de Heijden is vooral bekend van Heel Holland Bakt. Samen met meesterbakker Robèrt jureert zij de kandidaten. Maar zelf is zij ook een goede kok! Proef maar eens deze romige mosselsoep met Hollandse garnalen. Zilte zeekraal zorgt hier voor bite. Echt heeeeerlijk.

Mosselsoep met garnalen en zeekraal uit het kookboek Slim koken van Janny van der Heijden
Mosselsoep met garnalen en zeekraal

Hoofdgerecht Jamie Oliver

Kalkoenrisotto

Deze risotto is vooral een aanrader als je kalkoenvlees overhebt (bv van een gevulde kalkoen van Boers & Boers). Lees hier meer… Mocht dat niet zo zijn, dan kun je natuurlijk ook verse kalkoenfilet even gaarbakken van tevoren. Serveer er iets frissigs bij, dat maakt het geheel compleet, zoals de bonensalade van Ottolenghi.

Kalkoen recept Jamie Oliver risotto met prei uit zijn Kerst kookboek
Kalkoenrisotto met prei van Jamie

Bijgerecht Yotam Ottolenghi

Bonensalade met hazelnoten

Deze groene bonensalade met hazelnoten is een grote favoriet van de lezers van I Love Food & Wine. Bovendien kun je hem lekker helemaal voorbereiden.

Groene bonensalade met hazelnoten
Groene bonensalade met hazelnoten

Dessert Rutger van den Broek

Mascarponemousse met blauwe bessen

In een poep en een zucht maak je dit heerlijke dessert van Heel Holland Bakt-winnaar Rutger van den Broek. Serveer het in kleine glaasjes, dan oogt het helemaal feestelijk. In 10 minuten gemaakt!

Mascarponemousse met citroen en blauwe bessen uit het kookboek Rutger Bakt van Rutger van den Broek
Mascarponemousse met lemoncurd en blauwe bessen

 

Kerstmenu chefkoks 2019Nog een kerstmenu nodig van sterrenkoks? Hier is nog een suggestie. Daarnaast staan er al heel wat menu’s op mijn website (kijk ook even hier). Zo ook in mijn KERST SPECIAL! Hierin  vind je nog eens 5 verschillende kerstmenu’s.

 

 

 

BEWAAR DIT KERSTMENU VAN TV KOKS OP PINTEREST!

Wil je dit kerstmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Kerstmenu van tv-koks 2020. Vijf tv-koks vormen samen een luxueus kerstdiner. Alles is eenvoudig om te maken. Van Janny van de Heijden en Rutger van den Broek tot Ottolenghi en Jamie Oliver. #kerstmenu #makkelijk #feest #homemade