Weekmenu #15

5x vier de lente met voorjaarsgroenten

Het is Pasen vandaag! Geen ‘vrolijk Pasen’ dit jaar. Nee, want alles is  anders dan anders. Wel tijd voor bezinning en meer tijd voor elkaar. ‘Blijf thuis’ is het advies. En dat doen we dan ook. We maken het in huis, en in de tuin toch maar gezellig. Intussen kijk ik alvast vooruit. Wat eten we de komende week?

Op I Love Food & Wine vieren we de lente en zet ik voorjaarsgroente in het zonnetje: andijvie, asperges, spitskool, peultjes en roodlof. Kijk wat je daarmee allemaal kunt doen.

Daar hoort natuurlijk ook een fles wijn bij. Uiteraard een bijpassende. Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elke recept. En bestel dat flesje meteen online bij een van je (kleine) online wijn-webshops. Help onze ondernemers.  Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel. 

MAANDAG

Op maandag vieren we Meatless Monday met verse witte asperges. Vandaag een simpele variant: omelet met asperges en dragon. In 30 minuten op tafel. Let op: recept voor 2 personen.

Omelet met asperges en dragon
Omelet met asperges en dragon

DINSDAG

Wist je dat roodlof een voorjaarsgroente is?  Op dinsdag eten we dus pasta met roodlof. Gebaseerd op een Italiaanse klassieker. Fast & Easy. In 20 minuten ben je klaar.

Pasta met roodlof en spek
Tagliatelle met roodlof en spek

WOENSDAG

Woensdag, gehaktdag. Maar we zetten andijvie in de picture. Mocht je vroeger andijvie niet lekker hebben gevonden, in deze lasagne met andijvie en gehakt, krijgt deze groente een ander gezicht. Proberen dus…

Lasagne van andijvie en gehakt
Lasagne van andijvie en gehakt

DONDERDAG

Sappige peultjes zijn onweerstaanbaar. Zeker in deze maaltijdsalade met zalm en lychee. Een recept met een Aziatisch tintje van mijn favoriete tv-kok Bill Granger. Bovendien hééél snel op tafel!

Salade met zalm, lychee en koriander
Salade met zalm, lychee en koriander

VRIJDAG

Op vrijdag een van onze favorieten: Indonesische slavink met spitskool. Die slavinken maak je zelf en de spitskool ga je roerbakken. Aanrader!

Indonesische slavink met spitskool
Indonesische slavink met spitskool

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 19 VoorjaargroentenBenieuwd naar mijn andere favorieten? Hier vind je er vijf.

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *