Wat eten we de komende week? Het warme zomerweer houdt aan. Dat betekent lekker buiten eten met zomerse gerechten. Ik ben fan van zomer maaltijdsalades met een lekker stukje stokbrood, notenbrood of focaccia, daarmee maak je mij helemaal gelukkig. Deze week geef ik jullie 6 (in plaats van 5) geweldige suggesties voor zo’n heerlijk zomerse salade.
En…, bij al deze heerlijke zomer maaltijdsalades hebben we ook de juiste wijn gekozen. Mijn wijnadvies vind je bij het recept zelf. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel.
MAANDAG Turkse courgettesalade met kikkererwten
Heerlijke Turkse salade op basis van kikkererwten. Een eenvoudig recept afkomstig van de Turkse Sevtap Yüce die momenteel een restaurant heeft in Australië. Staat in 15 minuten op tafel. Vul aan met feta en Turks brood. Bovendien vegetarisch en gemakkelijk mee te nemen. Dus maak gerust iets meer, dan neem je het restant mee naar je werk.
DINSDAG Salade met asperges en zalm
Ze zijn er nog: verse asperges. Maak er deze heerlijke zomer maaltijdsalade van: met zalm en tuinkers. Staat in 20 minuten op tafel. Uiteraard kun je de kwarteleitjes vervangen door gewone eieren. Wel zo makkelijk!
WOENSDAG Caesarsalade met tonijn
Een van mijn grote favorieten is een Caesarsalade. Normaal gesproken maak je hem met of zonder kip (my favorite). Maar deze versie vul je aan met een stukje gegrilde tonijn. Echt heerlijk! Bovendien heel snel klaar: 15 minuten!
DONDERDAG Aziatische lauwwarme salade
Moe uit je werk en weinig tijd om te koken? Wat dacht je van deze Aziatische roerbakkip met knapperige sperziebonen. In het kader van zomers buiten eten, serveer je er geen witte rijst bij, maar een gemengde salade. Fris en pikant. In 35 minuten klaar.
VRIJDAG Linzensalade met makreel
Vrijdag, visdag. Die traditie zijn we voorbij, toch. Maar deze kruidige linzensalade met gerookte makreel is een heerlijke zomerse maaltijd. Gewoon proberen dus.
VOOR HET WEEKEND Biefstuksalade met kerstomaten
Uit het genomineerde kookboek van de Perzische Sabrina Ghayour komt deze Thaise biefstuksalade. Zij maakt deze klassieker met lekker veel kerstomaten en lente-uitjes. Weergaloos lekker. Vul aan met de aubergines met granaatappellak. Het recept vind je onderaan bij het artikel van de biefstuksalade. Dat wordt gegarandeerd smullen.
KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT.
Op zoek naar meer makkelijke zomerse gerechten? Hier vind je er nog vijf.
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Wil je dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je iedereen inspireren, maar ook je recept makkelijk terugvinden.
GRATIS E-BOOK
Welke wijn past bij welk gerecht?
Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?
- Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
- Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen