Weekmenu #24

5x zomers buiten eten

Hittegolf in aantocht! Dat betekent genieten van zomerse maaltijden in de tuin, op je balkon of terras. We houden het dus simpel, en gaan niet te lang in de keuken staan. Maar wel homemade en lekker gezond.

Natuurlijk altijd met een bijpassend wijnadvies. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

 

MAANDAG

Op Meatless Monday starten we met een zomerse maaltijdsalade boordevol groenten uit het Midden-Oosten. Ik noem hem mijn ‘Bijna-Tabouleh-salade’. Een term gepikt van het Arabia-team: Merijn tol & Nadia Zerouali.

Tabouleh met feta
Tabouleh met feta

DINSDAG

Op dinsdag maken we een supersnelle wrap op z’n Mexicaans. Gevuld met paprika en garnalen. Staat in 15 minuten op tafel!

Wrap met garnalen
Wrap met garnalen

WOENSDAG

Op woensdag steken we de BBQ aan! Wat dacht je van deze onwijs lekkere saté, afgewisseld met banaan. Natuurlijk met zelfgemaakte pindasaus. Helemaal niet moeilijk. Wil je snel klaar zijn, zet dan het vlees op tijd in de marinade.

BBQ Varkenshaas sate
Saté van varkenshaas en banaan

DONDERDAG

Mijn favoriet voor de zomer: Pestokip met zomergroenten. Recept van Melissa Hemsley uit haar boek Eat Happy. In 20 minuten klaar en dan maak je gewoon zelf je pesto

Pestokip met zomergroenten
Pestokip met zomergroenten

VRIJDAG

Met oog op het weekend; een spannend gerecht van de Chef met lef: Kingtoast met kip. Heerlijk  verrassend en lekker.

King Toast liggend; toast met avocado en spiegelei
Toast met kip en avocado

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

 

Weekmenu 26 Buiten EtenMeer ideeën nodig voor het buiten-eten-diner? Hier vind je er nog vijf mogelijkheden.

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

2 reacties op “5x zomers buiten eten”

  1. Bedankt voor het delen van deze lekkere gerechten voor de zomer! Ik eet graag buiten wanneer het warm is en vind het belangrijk dat mijn maaltijden eenvoudig en voedzaam zijn. De wrap en groenten met pesto zien er erg lekker uit. Ik ga deze opties onthouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *