Voor het weekend

Caesarsalade met gegrilde tonijn

Geen keizerlijke salade, maar genoemd naar Caesar Cardini (1896-1956) een van oorsprong Italiaanse chef uit San Diego, die de caesarsalade bedacht. Deze knapperige klassieker maak je extra lekker door hem te combineren met verse tonijn. Je kunt er stokbrood bij serveren, maar hij smaakt ook heerlijk met huisgebakken dikke frites! Of serveer hem als een salade bij de BBQ.

Welke wijn bij caesarsalade met gegrilde tonijn?

De salade smaakt fris, maar ook pittig door de Parmezaanse kaas en ansjovis. Tonijn is hier bepalend. En dan is de keus snel gemaakt; kies een mooie droge rosé met voldoende body. Zoals die uit Portugal van Niepoort.

4 personen15 minuten

Ingrediënten

  • 1 krop Romeinse sla
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 limoen
  • 2 ansjovisfilets
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel Worcestershiresaus
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • zout, versgemalen peper
  • 2 sneetjes brood
  • olie
  • platte peterselie
  • 4 tonijnsteaks

Stap 1

Haal de slabladeren los en snijd ze in repen. Snijd de sjalotjes in dunne ringetjes. Hak de knoflook fijn. Rasp de schil van de limoen en pers hem uit. Hak de ansjovisfilets fijn.

Stap 2

Vermeng de mayonaise met 3 eetlepels water, 1 eetlepel limoensap, limoenrasp, Worcestershiresaus, ansjovis en geraspte kaas. Breng op smaak met peper. Schep de sla, sjalotjes en het sausje door elkaar.

Stap 3

Snijd de korstjes van het brood en snijd het brood in blokjes. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de blokjes brood in ca. 30 seconden krokant en goudbruin. Laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier. Hak de peterselie fijn. Verhit een ingevette grillpan. Bestrooi de tonijnsteaks met zout en peper. Grill ze in 2-3 minuten rosé. Keer ze halverwege.

Stap 4

Verdeel de salade over 4 borden. Schep de tonijn erop. Bestrooi met versgemalen peper, peterselie en croutons.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Geef je hier op.

Fotocredit: Hal 158

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *