Wild & Beproefd

Bijzonder kerstmenu zonder stress

Mijn ultieme kerstdiner moet aan de volgende eisen voldoen: makkelijk te maken, helemaal voor te bereiden, bijzonder en een plaatje om te zien. Dus zonder stress op de dag zelf: relaxed zonder zorgen. Het enige wat je hoeft te doen op de dag zelf is de tafel dekken en de laatste afwerking. 

Kerstmenu zonder stress (4 personen)
Oosterse tonijntartaar
Venkelsoep met gamba’s
Hertenfilet met romige morillesaus
Groene bonensalade Ottolenghi
Notentaart

 

Welke wijn bij dit kerstmenu zonder stress?

Bij elk recept vind je een bijpassend wijnadvies.

 

STRESSVRIJ VOORGERECHT
Oosterse tonijntartaar

Het oorspronkelijke recept is afkomstig van de Japanse kok Tetsuya’s in Sydney. Hij maakt dit overheerlijke voorgerecht met forelfilet, maar ik heb de vis vervangen door tonijn. De combinatie van tonijn met geitenkaas en Aziatische smaakmakers is fantastisch. Deze Oosterse tonijntartaar staat in 25 minuten op tafel. Helemaal van tevoren voor te bereiden.

Oosterse tonijntartaar met geitenkaas
Oosterse tonijntartaar met geitenkaas

STRESSVRIJE SOEP
Venkelsoep met gamba’s

Dat eenvoudig zo verfijnd kan zijn, dat is de grote verrassing van deze venkelsoep met gebakken gamba’s. Maak de soep de dag van tevoren, dan hoef je hem alleen nog even op te warmen.

Venkelsoep met gamba's
Venkelsoep met gamba’s

 

STRESSVRIJ HOOFDGERECHT
Hertenfilet met romige morillesaus

De romige morillesaus maak je van tevoren. Tijdens je kerstdiner hoef je dan nog alleen de hertenfilets (of -biefstukjes) te bakken. Serveer hierbij de groene bonensalade met hazelnoten van Ottolenghi, afkomstig uit Ottolenghi Het Kookboek. Want ook die salade kun je helemaal klaar hebben staan. Lekker makkelijk toch!

Hertenfilet met morillesaus
Hertenfilet met morillesaus

 

STRESSVRIJ NAGERECHT
Spaanse notentaart met sherry

Spaanse luchtige notentaart op basis van amandelen. Heel makkelijk om te maken en dat doe je de dag van tevoren. Serveer de taart met wat losgeslagen crème fraîche en een glas Sherry Oloroso. Match made in heaven!

Spaanse notentaart met cream sherry
Spaanse notentaart met sherry oloroso

 

 

 

BEWAAR DIT KERSTMENU OP PINTEREST!

Wil je dit kerstmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Bijzonder kerstmenu met wild in de hoofdrol. Bovendien is dit kerstmaal helemaal van tevoren voor te bereiden. Lekker makkelijk. Dat zorgt voor een kerst zonder stress. Van Oosterse tonijntartaar en venkelsoep tot hertenfilet met morillesaus en Spaanse notentaart als dessert. Met bijpassend wijnadvies. Recepten nodig? Ga naar de website van I Love Food & Wine. #kerstmenu #voortebereiden #slimkoken #wildmenu 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *