Mijn ultieme kerstdiner moet aan de volgende eisen voldoen: makkelijk te maken, helemaal voor te bereiden, bijzonder en een plaatje om te zien. Dus zonder stress op de dag zelf: relaxed zonder zorgen. Het enige wat je hoeft te doen op de dag zelf is de tafel dekken en de laatste afwerking.
Oosterse tonijntartaar
Venkelsoep met gamba’s
Hertenfilet met romige morillesaus
Groene bonensalade Ottolenghi
Notentaart
Bij elk recept vind je een bijpassend wijnadvies.
STRESSVRIJ VOORGERECHT
Oosterse tonijntartaar
Het oorspronkelijke recept is afkomstig van de Japanse kok Tetsuya’s in Sydney. Hij maakt dit overheerlijke voorgerecht met forelfilet, maar ik heb de vis vervangen door tonijn. De combinatie van tonijn met geitenkaas en Aziatische smaakmakers is fantastisch. Deze Oosterse tonijntartaar staat in 25 minuten op tafel. Helemaal van tevoren voor te bereiden.
STRESSVRIJE SOEP
Venkelsoep met gamba’s
Dat eenvoudig zo verfijnd kan zijn, dat is de grote verrassing van deze venkelsoep met gebakken gamba’s. Maak de soep de dag van tevoren, dan hoef je hem alleen nog even op te warmen.
STRESSVRIJ HOOFDGERECHT
Hertenfilet met romige morillesaus
De romige morillesaus maak je van tevoren. Tijdens je kerstdiner hoef je dan nog alleen de hertenfilets (of -biefstukjes) te bakken. Serveer hierbij de groene bonensalade met hazelnoten van Ottolenghi, afkomstig uit Ottolenghi Het Kookboek. Want ook die salade kun je helemaal klaar hebben staan. Lekker makkelijk toch!
STRESSVRIJ NAGERECHT
Spaanse notentaart met sherry
Spaanse luchtige notentaart op basis van amandelen. Heel makkelijk om te maken en dat doe je de dag van tevoren. Serveer de taart met wat losgeslagen crème fraîche en een glas Sherry Oloroso. Match made in heaven!
BEWAAR DIT KERSTMENU OP PINTEREST!
Wil je dit kerstmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.
GRATIS E-BOOK
Welke wijn past bij welk gerecht?
Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?
- Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
- Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen