De zon gaat weer schijnen, de dagen worden langer. De lente heeft zijn intrede gedaan. Daar horen verfrissende gerechten bij met knapperige verse groenten en veel lentegroen. Een quiche met broccoli, geroerbakte spitskool of een pasta van courgette. Kies waar je zin in hebt, alles is verrassend lekker licht.
Natuurlijk altijd met een bijpassend wijnadvies. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel.
MAANDAG
Op Meatless Monday eten we Orzo met spinazie. Laat je niet van de wijs brengen door deze onbekende pastasoort, want die koop je gewoon bij een Marokkaanse winkel. Dit recept is een toppertje. Bovendien heel snel klaar.
DINSDAG
Deze fleurige quiche met broccoli is altijd lekker, ook op dinsdag ;-). Parmaham zorgt hier voor pit. Serveer met een groene salade.
WOENSDAG
Woensdag, gehaktdag. Maak eens deze gehaktballetjes van kipgehakt en serveer ze met courgettespaghetti. Een oogstrelend recept uit de Slanke Keuken. Maar ook de spitskool met kerriegehaktballetjes is een aanrader!
DONDERDAG
Op donderdag eten we heerlijke lamskoteletjes met een quinoa-groentesalade. Natuurlijk smaakt deze salade ook bij een varkenskarbonade, biefstukje of tartaartje.
VRIJDAG
Voor het weekend kies ik een Pistolet met garnalen van 3-sterrenkok Sergio Herman. Eigenlijk is dit een toprecept van zijn vader. In 10 minuten klaar. Wat wil je nog meer?
KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!
Nog meer frisse lenterecepten nodig? Hier vind je er nog vijf.
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
GRATIS E-BOOK
Welke wijn past bij welk gerecht?
Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?
- Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
- Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen