Meatless Monday

Orzo met feta & spinazie

Recept Orzo met feta en spinazie. Perfect vegetarisch pastagerecht: mooie combinatie van zoet, zuur, zout en knapperig met veel groenten en zonder vlees. Het is gemaakt met Orzo, een pastasoort die lijkt op rijst. Serveer met een witte wijn zoals de Italiaanse Gambellara of sauvignon blanc uit Chili. Lees meer op de blog #wijnspijscombinatie

Dit Orzo recept komt uit het kookboekje Puur Pasta. Een geweldige maaltijdsalade die heel snel klaar is! Fris en zomers.

Welke wijn bij Orzo met feta & spinazie?

In dit gerecht zitten veel ‘frisse’ en ‘groene’ ingrediënten als spinazie, feta en citroen. Dan kies je voor een witte wijn. Vanwege het zoetje van de rozijnen mag de witte wijn ook wat ronder en rijker zijn. Denk aan bijvoorbeeld de Italiaanse Verleidelijke Gambellara, maar ook een sauvignon blanc uit Chili zal het goed doen: rijp fruit, maar ook goede zuren die passen bij het strakke mondgevoel van de spinazie.

4 personen15 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram pasta (orzo*)
  • 100 gram pijnboompitten
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 225 gram feta, in blokjes
  • 200 gram jonge spinazie
  • een handvol basilicum, grof gehakt
  • 100 gram rozijnen
  • rasp van 2 citroenen
  • sap van 1 citroen
  • 100 ml extra vergine olijfolie
  • zout en versgemalen zwarte peper

Stap 1

Kook de pasta in ruim water met zout gaar volgens gebruiksaanwijzing. Rooster intussen de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Meng alle ingrediënten (proef even hoeveel citroensap) behalve de pasta door elkaar in een grote schaal.

Stap 2

Giet de pasta af en schep het door de andere ingrediënten. Breng op smaak met zout en peper. Serveer direct.

*Orzo is een pasta die op rijstkorrels lijkt. Te koop in goed gesorteerde supermarkten en Turkse winkels. Ook héél lekker met zgn. engelenhaar (lijkt op vermicelli). Ook te koop bij de Turk.

 

Het kookboek

Cover Puur PastaPraktisch kookboekje van de Italiaanse foodie Laura Santtini. Zij is een expert op het gebied van smaak en gezonde voeding. Haar inspiratie komt o.a. uit het familierestaurant van haar ouders (Santini Belgravia) in Londen, waar ze nu zelf de eigenaar van is. Naast het restaurant, schrijft ze kookboeken, en heeft zij een complete foodlijn met ingrediënten en sauzen onder naam ‘Taste #5. In dit kookboekje laat ze de grenzeloze mogelijkheden zien van pasta.

 

Bestellen? Dat kan hier:

Titel : Puur Pasta
Auteur : Laura Santtini
Uitgever : Edicola Publishing
ISBN : 9789492500298
Prijs : € 25,00

 

Recept: Perfect Pastarecept : Orzo met feta en spinazie uit kookboek ‘Puur Pasta’. Gezond, snel en vegetarisch. Smaakvol door rozijnen en citroen. Vindt iedereen lekker. Staat binnen 15 minuten op tafel. #doordeweeks #meatless Monday. Drink er een witte wijn bij uit Noord-Italië: Gambellara. Ga je dit recept van I Love Food & Wine maken? Laat mij dan weten wat je ervan vindt. Dat kan op Facebook, tag @ILoveFoodWineNl. Je kunt ook je waardering onderaan dit recept invullen; klik en geef sterren!

Mijn leven achter de schermen zie je op Instagram.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *